Sportovi na vodi

Srbija sa "lalama" za četvrtfinale

Srbija sa "lalama" za četvrtfinale
Foto: VSS | Srbija sa "lalama" za četvrtfinale

Vaterpolisti Srbije u subotu će se boriti za direktan plasman u četvrfinale Evropskog prvenstva u Budimpešti, dok je Hrvatska pobjedom nad Crnom Gorom osigurala prvo mjesto u A grupi i mjesto među osam najboljih.

Srbija od 20.30 sa Holandijom igra meč trećeg kola B grupe i ako pobijedi, izboriće direktan nastup u četvrtfinalu.

"Još nismo u našem ritmu i dobro je što je tako, ali za ovu fazu takmičenja je sasvim dovoljno. Holanđani će biti pokretljiviji od Rumuna, moramo maksimum da damo. Nema opuštanja, sve ekipe traže ozbiljan pristup", rekao je Stefan Mitrović, vaterpolista Srbije, koja je pobijedila selekcije Rusije i Rumunije.

Hrvati su u četvrtak naveče, kolo prije kraja grupne faze takmičenja, ispunili cilj i plasirali se među osam najboljih, a Crnogorce su pobijedili u neizvjesnoj završnici rezultatom 11:10 (2:1, 4:2, 4:2, 1:5). Hrvatska je vodila 10:5, ali je dva i po minuta prije kraja utakmice na 10:10 izjednačila Crna Gora, koja, ipak, nije uspjela da napravi preokret. Konačan rezultat postavo je Havijer Garsija.

"Dobro je da se ovo desilo i da se unatoč tome dobila utakmica, dobro ćemo je izanalizirati. Dogodio nam se pad koncentracije misleći da je utakmica gotova i riješena, a u sportu toga nema. Prema tome, ovo je dobra opomena da nema završene utakmice dok sudac ne zažvizdi kraj. Ipak, dojam ne može pokvariti odlične tri četvrtine i to je pravi put hrvatske reprezentacije. Dobili smo utakmicu, prvi cilj je ostvaren, idemo dalje", rekao je Ivica Tucak, selektor Hrvatske.

Raspored, subota: Grupa A: 16: Slovačka - Hrvatska, 17.30: Njemačka - Crna Gora, Grupa B: 11.30: Rumunija - Rusija, 20.30: Srbija - Holandija, Grupa C: 10: Turska - Španija, 19: Malta - Mađarska, Grupa D: 13: Francuska - Grčka, 14:30: Italija - Gruzija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije