Sportovi na vodi

Stjepanović i Muratović odlični u prva tri dijela takmičenja

Stjepanović i Muratović odlični u prva tri dijela takmičenja
Foto: Jelena Đurđević | Stjepanović i Muratović rekordno

Srpski plivač Velimir Stjepanović, te Emir Muratović i Adi Mešetović iz BiH bili su odlični u prva tri dijela takmičenja na 11. međunarodnom mitingu "Banjaluka open 2018" koji je održan u organizaciji Plivačkog kluba Olimp.

Stjepanović je u subotu u finalu trke na 200 m slobodno oborio rekord mitinga s vremenom 1:48,73 minuta, a imao je 825 FINA bodova, najviše od svih.

"Izuzetno sam dobro plivao, posebno zato što sam nastupio iz punog treninga. Zadovoljan sam.

Evropsko prvenstvo će btii najbitnije takmičenje ove godine, a Mediteranske igre će biti dodatna proba", rekao je Stjepanović.

Plivač Olimpa Muratović je danas na 100 m slobodno oborio rekord BiH - 50,38 sekundi, a njegov klupski kolega Mešetović je najuspješniji plivač iz BiH kada je riječ o bodovima. Imao je 750 bodova u trci 50 m delfin (24,68 sekundi). Rekod BiH oborila je i štafeta Olimpa 4x100 m (50 m slobodno, 1:32,54). Miting, na kojem su učestvovala 444 plivača iz 12 zemalja, završava se večeras, a otvorila ga je Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS. Zahvalila se Olimpu, koji je, kako je rekla, važan partner Vlade, te gradskim vlastima na promociji sporta i dodala:

"Činjenica da nastupaju plivači iz zemalja širom svijeta pokazuje da Banjaluka zaslužuje status sportskog grada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije