Sportovi na vodi

Vaterpolisti iz sedam država u Banjaluci

Vaterpolisti iz sedam država u Banjaluci
Foto: N.N. | Vaterpolisti iz sedam država u Banjaluci

Treći međunarodni vaterpolo turnir Borac Kup okupiće 22 ekipe iz sedam država, a takmičenje će od danas do nedjelje biti održano na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

Prva utakmica počinje danas u 16 časova, svečano otvaranje je u subotu u 10 časova a sat vremena ranije sa Trga Krajine krenuće svečani defile ekipa učesnica do Gradskog olimpijskog bazena.

"I ove godine kao i prethodnih uložen je veliki trud u organizaciju takmičenja. Čestitam svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji, pohvalio bih njihov rad i nadljudske napore koji su uložili. Učestovaće 22 ekipe, 16 u konkurenciji do 16 godina i šest do 18 godina, tako da nas očekuje dosta dobrih utakmica", rekao je Saša Lazić, potpredsjednik organizacionog odbora "Borac Kupa 2019".

Dragan Vukčević, potpredsjednik kluba, istakao je značaj turnira na kojem će nastupiti ekipe iz Italije, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH.

"Borac Kup je 2018. okupio 16 ekipa, ove godine 22 što je za nas veliki događaj. Ovo je jedinstvena prilika za Banjaluku da ugosti toliki broj sportista, ali i da se vaterpolo kao sport vrati gdje mu je mjesto. Za sljedeću godinu planiramo da dovedemo više ekipa, ne samo iz Evrope", rekao je Vukčević.

Vaterpolisti Borca vjeruju u uspjeh.

"Za ovo takmičenje smo naporno trenirali, spremni smo. Prošle godine smo osvojili treće mjesto, a sada ćemo se potruditi da budemo bolji", rekao je Nemanja Dardić, član ekipe do 18 godina, dok je njegov brat David, član ekipe do 16 godina, dodao da je njegov tim dobro trenirao, da očekuje jake i borbene utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije