Tenis

17. čelendžer nosi ime Srpska open

17. čelendžer nosi ime Srpska open
Foto: N.N. | 17. čelendžer nosi ime Srpska open

Srpska open novi je naziv ATP čelendžera koji organizuje Teniski klub Mladost, a dosadašnjih 16. je odigrano pod imenom Banjaluka.

"Veliko nam je zadovoljstvo što možemo reći da je Srpska open drugi po jačini turnir u regionu, ispred nas je samo Umag i pokušaćemo da turnir učinimo još kvalitetnijim", rekla je Lana Popović, direktor turnira, koji počinje 10. septembra.

Jedan od učesnika biće nekada osmi teniser svijeta Janko Tipsarević, koji je dobio pozivnicu organizatora, a prijavna lista učesnika biće poznata za petnaestak dana.

Nagradni fond turnira je 85.000 evra, a šampion će dobiti 100 ATP bodova. Draško Milinović, predsjednik Organizacionog odbora i  Teniskog saveza RS, istakao je da je čelendžer izuzetno zahtjevan projekat.

"Od ATP-a smo dobili saglasnost i sa ponosom možemo da kažemo da će turnir nositi ime Otvorenog prvenstva RS. U završnim smo pripremama da zatvorimo finasijsku konstrukciju. Skoro dvije trećine će otići na nagradni fond koji moramo uskoro da uplatimo i nakon toga svi uslovi će biti ispunjeni", rekao je Milinović.

Pokrovitelj turnira je Vlada RS, generalni spozor je kompanija "Prointer", a sponzori su kompanije "M:tel" i "Lanaco". U susret čelendžeru rukometni šampioni Mladen Bojinović i Goran Stupar će 12. avgusta odigrati revijalni teniski meč. Prihod od ulaznica (10 KM) namijenjen je za razvoj omladinskog rukometa u Banjaluci i Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije