Tenis

ATP čelendžer Srpska open: Himeno Traver na Tatloa

ATP čelendžer Srpska open: Himeno Traver na Tatloa
Foto: Jelena Đurđević | ATP čelendžer Srpska open: Himeno Traver na Tatloa

Četvrfinale ATP čelendžera Srpska open donosi duele šampiona iz 2009. Danijela Himena Travera i Žoana Tatloa, te Karlos Berlok i Pablo Anduhar.

Španac Himeno Traver (četvri nosilac), koji šesti put igra na banjalučkom čelendžeru, danas je u drugom kolu savladao sunarodnika Rikarda Ohedu Laru sa 6:4, 6:2.

"Znao sam da će biti teško, trenirao nas je isti trener. Rikardo i ja se poznajemo veoma dobro i u početku je bilo čudno igrati protiv nekoga koga poznajete veoma dobro i ko vas, isto tako dobro poznaje. Bilo je dosta brejkova, ali onda sam uspio da sačuvam svoj servis i srećan sam što sam prvi set dobio sa 6:4. U nastavku sam bolje odigrao", rekao je Himeno Traver.

Španac igra dobro, povreda lakta je prošlost, ali priznaje da je daleko druga titula koju juri u Banjaluci, gdje se ovogodišnji turnir igra za nagradni fond od 85.000 evra (+ hospitaliti) i 100 ATP bodova, koliko dobija šampion.

"Idem korak po korak, ne razmišljam o tituli. Sljedeći meč će, takođe, biti težak, sve zavisi od toga kakav će ko imati dan, da li ću dobro odigrati, da li će rival dobro odigrati...", dodao je Himeno Traver, trenutno 158. teniser svijeta, koji se nada da će se do kraja godine približiti top 100.

Dvadesetdvogodišnji Francuz Tatlo, savladao je Aleksandra Lazova, kvalifikanta iz Bugarske, sa 6:3, 6:4.

"Dobra pobjeda. Nije bio lagan meč, dobro sam odigrao važne poene. Veoma sam srećan, idem korak po korak pa ću da vidim dokle ću stići", rekao je Tatlo.

Iskusni Argentinac Karlos Berlok (7), nekada 37. teniser svijeta, u drugom kolu je savladao Španca Oriola Roku Batalju rezultatom 6:4, 6:4, dok ga narednom meču očekuje duel sa drugim nosiocem i nekada 32. igračem sa ATP liste Pablom Anduharom. Šapanc Anduhar je danas savladao sunarodnika Bernabea Zapatu Miraljesa rezultatom 6:4, 7:5. Međusobni skor Berloka i Anduhara je 2:2 s tim što je Berlok Špancu predao meč bez borbe u četvrtifinalu banjalučkog čelendžera 2016.

Bh. teniseri Stefan Granolić i Miloš Milaković zaustavljeni su u prvom kolu dubla, za koji su dobili pozivnicu. Njih su sa 6:2, 6:0 savladali hrvatski blizanci Ivan i Matej Sabanov, koji će igrati sa prvim nosiocima Nijemcima Kevinom Kravicom i Andreasom Misom.

"Banjaluka je lijep grad"

Teniseri godinama iz Banjaluke odlaze sa lijepim utiscima o gradu, turniru i domaćinu Teniskom klubu Mladost, a jedan od njih je i Žoan Tatlo.

"Banjaluka je veoma lijep grad. Veoma je dobro vrijeme, uslovi su dobri i zahvlan sam osoblju turnira, sudijama... Srećan sam ovdje", rekao je Francuz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije