Tenis

ATP čelendžer promijenio ime u "Srpska open"

ATP čelendžer promijenio ime u "Srpska open"
Foto: Ilustracija | ATP čelendžer promijenio ime u "Srpska open"

"Srpska open" novi je naziv ATP čelenžera koji organizuje Teniski klub Mladost iz Banjaluke, saopšteno je danas.

Turnir je 16 godina igran pod imenom "Banjaluka" i važio je za jedan od najvažnijih sportskih događaja u BiH, a sa velikim ambicijama TK Mladost ulazi i u 17. izdanje turnira. 

Kvalifikacije za 17. banjalučki čelendžer, čiji je nagradni fond 85.000 evra (+ hospitaliti),  igraće se 8. i 9. septembra, a glavni turnir od 10. do 16. septembra. Takmičenje će biti u singlu i dublu.
Direktor turnira Lana Popović rekla je da je povećan nagradni fond, te da pobjednika očekuje 100 ATP bodova i nagradni fond od 85.000 evra. 

Popovićeva je navela da je ispred banjalučkog čelendžera, po bodovima i nagradnom fondu samo teniski turnir u Umagu. 

Siniša Simeunović, direktor Teniskog kluba "Mladost", koji organizuje ovaj turnir, rekao je da je rok za prijavu do 20. avgusta, da će se kvalifikacije igrati 8. i 9. septembra, a glavni turnir od 10. do 16. septembra. 

Simeunović je rekao da bi srpski teniser Janko Tipsarević trebalo da zaigra na terenima teniskog kluba "Mladost" u parku "Mladen Stojanović". 

"Sa Tipsarevićem sam se čuo prije dva dana, on je počeo da trenira, dobro podnosi prve treninge, radi po pet sati dnevno i nada se da će biti zdrav i da će doći u Banjaluku", rekao je Simeunović. 

On je podsjetio da je Tipsarević kao šesnaestogodišnjak prije dvadeset godina učestvovao na otvorenom prvenstvu Republike Srpske, te da se nada da će prvi put da osvoji "Srpsku open". 

Simeunović je rekao da će Republika Srpska biti promovisana u svijetu sa novim logom "Srpska open", te se nada da će ovaj klub, koji je organizator turnira, ove godine biti još bolji domaćin. 

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović je rekao da će u 17 godina dugoj istoriji banjalučkog čelendžera ovogodišnji biti najjači. 

"Sa ponosom možemo da kažemo da će od ove godine ovaj čelendžer nositi naziv `Srpska open` dakle Otvoreno prvenstvo Republike Srpske", rekao je Milinović. 

On je napomenuo da je Teniski savez Srpske dao saglasnost Teniskom klubu "Mladost" da Otvoreno prvenstvo Republike Srpske organizuje na ovaj način. 

On je naglasio da će tokom turnira biti dosta sadržaja u Parku "Mladen Stojanović", te je pozvao građane da dođu i uživaju u vrhunskom tenisu, ali i popratnim sadržajima. 

Menadžer turnira Ozren Đurđević rekao je da je banjalučki čelendžer po svojoj jačini spada u 30 najačih u svijetu od 150 čelendžera koji se igradu u 2018. godini. 

Direktor Rukometnog kluba "Borac" Vladimr Branković najavio je teniski meč između dva bivša evropska šampiona u rukometu - Mladena Bojnovića i Gorana Stupara koji će biti odigran u nedjelju, 12. avgusta. 

Pokrovitelj ovogodišnjeg turnira je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Vlada Srpske, Ministarstvo porodice omladine i sporta, turnir je podržao i grad Banjaluka. Generalni sponzor turnira je kompanija "Prointer", a prijatelji su kompanija "M:tel" i "Lanako".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije