Tenis

Bh. juniori na evropskim prvenstvima

Bh. juniori na evropskim prvenstvima
Foto: N.N. | Bh. juniori na evropskim prvenstvima

Najbolji bh. teniseri i teniserke nastupiće na evropskim juniorskim prvenstvima Tenis Evrope, a takmičenja počinju danas.

Rania Musić, Anastasija Ignjatić, Edin Mulalić i Amar Kolić će u kategoriji do 14 godina igrati u češkom Mostu. Sara Mikača, Ena Baltić, Jovan Sinadinović i Vanja Hodžić putuju u Rusiju, gdje će se u Nacionalnom teniskom centru u Moskvi odvijati mečevi najboljih u kategoriji do 16 godina.

Maja Dodik, Amila Jusufbegović, Nemanja Malešević i Luka Puljić predstavljat će BiH u švajcarskom gradu Klosters na prvenstvu za tenisere i teniserke do 18 godina, saopšteno je iz Teniskog saveza BiH.

Bh. juniori su se za važna takmičenja pripremali prošle sedmice u kampu u Sarajevu i spremni dočekuju izazove i duele sa najboljim evropskim teniserima i teniserkama.

Evropska juniorska prvenstva u tenisu održavaju se od 1976. godine, a svaka zemlja članica asocijacije Tenis Evrope nominuje po dvije juniorke i juniora u tri uzrasne kategorije, dok zemlje domaćini imaju pravo i na dodatne nominacije.

Na šampionatima koji će biti završeni do 28. jula okupiće se oko 450 takmičara.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije