Tenis

Bh. teniserke izgubile od Tunisa

Bh. teniserke izgubile od Tunisa
Foto: N.N. | Bh. teniserke izgubile od Tunisa

Bh. teniserke poražene su od Tunisa na turniru Druge grupe Evroafričke zone Fed kupa u Luksemburgu a sutraće se sastati sa selekcijom Austrije.

Tunis je danas slavio sa 2:1 za prvi trijumf u A grupi (prethodno poražen od reprezentacije Austrije). Čiraz Bešri je u prvom meču savladala Jelenu Simić rezultatom 6:4, 6:2, zatim je Ons Žaber bila bolja od Dee Herdželaš i slavila sa 6:0, 6:4, dok je selekcija BiH jedan bod osvojila u dublu. Anita Husarić i Jelena Simić su odigrale dobar meč i pobijedile Ferdaus Bahri i Žaberovu rezultatom 6:4, 7:5.

"Izgubile smo od Tunisa, ali smo  Jelena i ja odigrale veoma dobro dubl i poslužiće nam kao dobra priprema za naredni meč parova, koji će možda biti odlučujući. Na žalost, singlove smo izgubili. Dea, koju je mučila temperatura i za koju je bilo upitno da li će igrati, još nije fit. Razboljela se i Nefisa Berberović, ali idemo dalje. Pokušaćemo protiv Austrije odigrati najbolje što možemo. Očekuje nas težak meč, kvalitetne rivalke, ali borićemo se", rekla je Husarićeva za "Nezavisne".

Bh. timu je ovo bio prvi meč u Luksemburgu. Podsjetimo da će prva dva tima iz A grupe i B grupe, u kojoj su selekcije Luksemburga, Izraela, Portugala i Južne Afrike, igrati za dva mjesta koja vode u Prvu grupu Evroafričke zone. Trećeplasirani timovi će igrati za ostanak u Drugoj grupi, dok će četvrtoplasirana reprezentacija iz B grupe u niži rang takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije