Tenis

Dražen Petrović, najperspektivniji sportista BiH: U januaru idem kod Nikole Pilića

Dražen Petrović, najperspektivniji sportista BiH: U januaru idem kod Nikole Pilića
Foto: Ilustracija | Dražen Petrović, najperspektivniji sportista BiH: U januaru idem kod Nikole Pilića

Iznenađen sam nagradom za najperspektivnijeg sportistu BiH. Bio sam zadovoljan što sam u užem izboru, tako da je ovo priznanje van mojih očekivanja, ali i nešto najbolje što mi se moglo desiti ove sezone, rekao je Dražen Petrović, bh. teniser i jedan od najboljih mladih tenisera Evrope.

Priznanje na 18. izboru "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH šesnaestogodišnji Prnjavorčanin zaslužio je nakon odlične sezone, tokom koje je izborio nastup na masters Tenis Evrope - turnir osam najboljih tenisera Evrope do 16 godina, na kojem je zauzeo sedmo mjesto. Sedmi je i na godišnjoj rang-listi u svojoj uzrasnoj kategoriji, a može da se pohvali titulama na TE turnirima u Zenici i Velom Lošinju, te sa tri finala - u Čakovcu, Sarajevu i Barseloni.

"Priznanje je nagrada za sve što sam uradio ove sezone i biće mi dodatni motiv da još više treniram. Tek sada počinjem ozbiljno raditi i pripremati se za seniorski tenis", istakao je Petrović.

Ove sezone je bilo dosta dobrih rezultata, ali neki su posebni za uspješnog tenisera iz Prnjavora.

"Sezonu nisam počeo najbolje, tako da nisam mogao ni da sanjam da će se godina ovako završiti. Na masters sam najponosniji. Biti među osam u Evropi je uspjeh i proistekao je iz rezultata. Što se tiče turnira, izdvojio bih osvajanje dvije titule i finale u Barseloni", rekao je Petrović.

Pripreme za 2019. godinu već je počeo. Vrijedno trenira s trenerom Bojanom Mičićem u Banjaluci, a uskoro ga očekuju treninzi s legendarnim Nikolom Pilićem, koji je, pored ostalih, sarađivao s jednim od najboljih tenisera ikada - Novakom Đokovićem.

"Krajem januara ići ću kod Nikole Pilića u Hrvatsku. Mnogo mi znači što ću trenirati s njim. On rijetko uzima nekoga da trenira. Plan je da radimo zajedno desetak dana, a nadam se da ću i nakon toga imati priliku da treniram s njim", rekao je Petrović, kojeg je Pilić primijetio tokom turnira u Rijeci.

Petrović će u januaru igrati Prvenstvo BiH do 18 godina i dva ITF turnira do 18 godina.

"Generalno, naredne sezone ću igrati više ITF turnira, a pokušaću da igram i neke seniorske turnire - fjučerse i možda neki čelendžer, možda to bude u Banjaluci. Bio bih zadovoljan kada bih dolazio u završnicu ITF turnira", istakao je mladi teniser.

Petrović je ove godine igrao jedan ITF turnir do 18 godina. U Makedoniji je prošao tri kola kvalifikacija, a zatim je izgubio u prvom kolu.

"Ti turniri su mnogo jači od onih koje sam igrao, drugačiji je tenis, brže se igra. Ali, i ranije sam igrao sa dječacima starijim od mene, tako da ću se naviknuti vremenom", rekao je Petrović.

Ovo je tek početak

Dražen Petrović je nakon proglašenja za najperspektivnijeg sportistu BiH dobio brojne čestitke i otkrio šta su mu roditelji i brat rekli nakon što je dobio priznanje.

"Bili su oduševljeni, ali su rekli da moram dalje da radim i da je ovo tek početak", rekao je Petrović, koji nije uspješan samo na teniskom terenu, već i u Ekonomskoj školi, koju pohađa u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije