Tenis

Grikspor osvojio Srpska open

Grikspor osvojio Srpska open
Foto: Facebook Banjaluka Challenger | Grikspor osvojio Srpska open

Holanđanin Talon Grikspor pobjednik je ovogodišnjeg ATP čelendžera Srpska open, pošto je u finalu turnira u Banjaluci rezultatom 2:0 savladao indijskog tenisera Sumita Nagala.

Publika u Banjaluci danas je mogla da uživa u finalnom meču, u kojem je dominirao Holanđanin i do pobjede je došao nakon sat i po igre i to 6:2, 6:3 po setovima. Osim novčane nagrade, Grikspor je osvojio i 80 ATP bodova, koji će mu sigurno donijeti napredak na ATP listi. On je do finala došao nakon velike borbe u subotu kada je u polufinalu bio bolji od Peđe Krstina 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 7:5.

"Bilo je zadovoljstvo igrati ovdje. Čestitam protivniku na odličnoj igri ove sedmice i želim mu mnogo sreće u nastavku sezone. Hvala svima koji su zaduženi za organizaciju turnira i koji su nam omogućili da igramo ovdje. Imao sam odličnu sedmicu, bilo mi je lijepo igrati u Banjaluci. Jedva čekam da dođem ponovo naredne godine, nadam se da se vidimo", rekao je holandski teniser, koji bi od sutra trebalo da bude 161. teniser svijeta, a prije turnira u Banjaluci bio je na 187. mjestu na ATP listi.

Pehar pobjedniku su uručili Sonja Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi RS, i Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Indijac nije u finalu pružio otpor koliko je mogao, ali je na kraju morao da čestita protivniku na zasluženoj pobjedi. Nije mu pomoglo ni to što je imao više vremena za odmor jer je do finala došao preko Slovaka Filipa Horanskog, kojeg je savladao 2:0, po setovima 7:6(1), 6:2.

"Hvala svima koji su nas bodrili tokom cijelog turnira. Čestitam Talonu na sjajnoj sedmici, sasvim zasluženo je došao do trofeja. Još jednom vam hvala na svemu. Sve je bilo na odličnom nivou i nadam se da se vidimo i naredne godine", kazao je Nagal.

Podsjetimo, ovo je bio 18. Srpska open, a nagradni fond banjalučkog čelendžera je bio 46.600 evra. Pokrovitelj turnira je predsjednik RS, a generalni sponzor kompanija "Prointer".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije