Tenis

Pratite nas na Google news

Kamp Teniskog saveza RS okupio igrače iz RS i Srbije

Kamp Teniskog saveza RS okupio igrače iz RS i Srbije
Foto: N.N. | Kamp Teniskog saveza RS okupio igrače iz RS i Srbije
Maja Predragović

Kvalitetni treninzi i sparing mečevi neophodni su za razvoj mladih tenisera i upravo je to razlog zašto juniori iz Srbije i RS, koji ovih dana treniraju u Banjaluci, hvale kamp Teniskog saveza RS.

Nacionalni teniski centar je projekat TS RS, koji okuplja najbolje igrače i trudi se da im omogući što bolje uslove za rad. Ove sedmice na terenima Teniskog kluba Mladost sa trenerima Srđanom Svjetlanovićem i Zoranom Zrnićem treniraju Dražen Petrović, Vladan Tadić, Mihailo Radosavljević, Luka Đurđević, Vanja Dobrnjac, Ivan Ranđelović, Nikola Kijac, Nemanja Malešević i Stefan Granolić.

"U sklopu redovnih aktivnosti Nacionalnog teniskog centra pokušavamo da okupljamo najbolje igrače koje imamo i kombinujemo ih sa najboljim igračima iz regiona i da s našim igračima putujemo po regionu koliko možemo. U RS nemamo klubove koji imaju veliki broj dobrih igrača, tako da pokušavamo da okupimo najbolje što imamo, da ih kombinujemo s igračima sa strane, jer je to jedini dobar razvojni put jednog igrača. Potrebno je da ima što bolje treninge, sparing mečeve", rekao je Dragan Dragičević, generalni sekretar RS RS.

Jedan od onih koji treniraju u kampu je Banjalučanin Vanja Dobrnjac.

"Veoma sam zadovoljan, radimo dva puta dnevno po dva sata. Spremam se za turnir u Cavtatu, koji počinje u ponedjeljak i nadam se da ću ga osvojiti. To je vjerovatno moj posljednji juniorski turnir, a onda ću se pokušati što bolje pripremiti za narednu sezonu u kojoj ću igrati profesionalne turnire", istakao je Dobrnjac, inače seniorski prvak Srbije.

U Banjaluku je iz Beograda došao Mihailo Radosavljević.

"U kampu je odlično, dobro treniramo, ekipa je super i ovakva okupljanja mi mnogo znače za napredak i samopouzdanje", rekao je Radosavljević, koji se takođe okreće profesionalnim turnirima.

Ove godine akcenat je na juniorskom tenisu do 18 godina. Skoro sve aktivnosti su bile usmjerene na taj uzrast, a ove zime TS RS će pokušati   da organizuje kamp za mlađe kategorije, što je i ranije rađeno.

"TS RS će vjerovatno pokrenuti rad sa najnaprednijim juniorima iz RS, to su klinci od 10 do 12 godina. Iz takvih projekata su proistekli najbolji juniori, koji su sada u tranziciji u seniorski tenis. Svi ćemo se potruditi oko ovog projekta, a pozvao bih i ostale trenere koji žele da se pridruže radu s najmlađima da se jave i da zajedno pokušamo da napravimo dobar projekat", rekao je Bojan Mičić, koordinator za mlađe juniore u NTC-u, i istakao:

"Koliko su važni ovakvi kampovi govori i činjenica da su ovi juniori, koji sada treniraju u Banjaluci, godinama reprezentativci BiH."

Vajld karte

Bojan Mičić, koordinator za mlađe juniore u NTC-u, smatra da TS RS može da pomogne igračima tako da najboljima obezbijedi što bolje uslove za rad, ali prije svega što više vajld karata za turnire. Takođe, kaže da je važno i da kod nas bude što više  profesionalnih ITF turnira kojima bi mladi mogli da stiču važno iskustvo. Trenutno u BiH postoje četiri takva turnira: u Prijedoru, Doboju, Brčkom i Kiseljaku.

Najčitanije