Tenis

Puljić uspješan, Petrović izgubio

Puljić uspješan, Petrović izgubio
Foto: N.N. | Puljić uspješan, Petrović izgubio

Bh. teniser Luka Puljić bio je uspješan na startu kvalifikacija za ITF turnir u Prijedoru (nagradni fond 25.000 dolara), dok je šesnaestogodišnji Dražen Petrović izgubio u debitantskom meču na profesionalnom turniru.

Bolji od seniorskog šampiona RS u utorak je bio devet godina stariji Rus Sergej Dorožkin (16. nosilac) i slavio sa 6:3, 6:4.

Puljić je sa 7:5, 6:2 savladao prvog nosioca Darka Jandrića iz Srbije i izborio duel sa Milošem Vukovićem, takođe teniserom iz Srbije. Vuković je iz takmičenja izbacio Gorana Radanovića iz BiH pobjedom od 6:4, 5:7 (6), a njegov sunarodnik Dušan Rajić (12) je bio bolji od bh. tenisera Miloša Milakovića i slavio sa 6:0, 6:3. S obzirom na to da se u ponedjeljak zbog kiše nije igralo, plan je bio da se u utorak odigraju kompletne kvalifikacije, kako bi u srijedu počeo glavni turnir. Prvi nosilac je Holanđanin Igor Sijsling, nekad 52. teniser svijeta, koji se u prvom kolu sastaje sa Gorazdom Srljakom iz Sjeverne Makedonije, dok je žrijeb odlučio da drugi nosilac, Argentinac Manuel Pena Lopez igra sa Rumunom Vladom Andrejem Dankuom. Direktno su u glavni turnir ušla dva bh. tenisera: Nerman Fatić (osmi nosilac) i Bakir Habul, koji je dobio vajld kartu. Obojica će igrati sa kvalifikantima.

Rezultati prvog kola kvalifikacija: Gabriele Maria Noće (Italija, 2) - Ruslan Hunarikov (Rusija) 7:5, 6:2, Lukas Krajner (Austrija, 13) - Gašpar Žimbrek Turković (Hrvatska) 6:3, 6:0, Stefan Suvajac (Srbija) - Bogdan Bajić (Srbija, 15) 6:4, 6:3, Aleksander Merino (Peru, 9) - Tobijas Bručer (Njemačka) 6:2, 6:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije