Tenis

Štepanek: Vrijeme je za penziju

Štepanek: Vrijeme je za penziju
Foto: N.N. | Štepanek: Vrijeme je za penziju

Čeh Radek Štepanek rekao je zbogom tenisu nakon 21 godine na ATP turu, 23 ATP titule, dva grend slem trofeja, te pobjeda u Dejvis kupu.

"Znam da je teniska karijera vremenski ograničena, a ja sam je po-kušao produžiti što je više moguće. Došlo je vrijeme da povedem raču-na o tijelu. Imao sam težak period nakon ovogodišnje operacije leđa i odlučio sam da završim karijeru. Ra-zmišljao sam o životu i shvatio sam da ne želim da rizikujem zdravlje", izjavio je tridesetosmogodišnji Štepanek.

Nekada osmi teniser svijeta (sada je 348) posljednji meč u karijeri odi-grao je u januaru na Australijen openu protiv Belgijanca Davida Gofana. Prije toga je osvojio pet titula u pojedinačnoj konkurenciji - u Roterdamu, Los Anđelesu, Brizbejnu, San Hozeu i u Vašingtonu 2011. kada je osvojio posljednji trofej.

 Igrao je četvrtfinale Vimbldona 2006. u singlu, osvojio je dvije grend slem titule u dublu sa Leanderom Paesom (Australijen open 2012. i US open 2013. godine), a sa reprezentacijom Češke 2012. i 2013. trijumfovao je u Dejvis kupu. Može da se pohvali i bronzom sa Olimpijskih igara koju je osvojio prošle godine u Rio de Žaneiru u mješovitom dublu sa Lusi Hradeckom, te sa 18 ATP titula u dublu. Tokom karijere su ga mučile i povrede, a posebno hronična povreda leđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije