Tenis

Teniska reprezentacija BiH ide u Australiju

Teniska reprezentacija BiH ide u Australiju
Foto: N.N. | Teniska reprezentacija BiH ide u Australiju

Bh. teniseri će kao gosti igrati sa Australijom naredne sezone u Dejvis kupu, odlučeno je danas žrijebom u Londonu.

"Mi smo zaista zatečeni ishodom žrijeba koji nas, evo po drugi put zaredom, šalje na drugi kraj svijeta", kaže Senad Hadžimešić, direktor Teniskog saveza BiH.

"Priželjkivali smo neku evropsku reprezentaciju i zbog igre i zbog logistike, ali zapala nas je nezgodna i daleka Australija koja je svake godine jedan od favorita za osvajanje Dejvis kupa.  Naš tim će, kao i uvijek, dati sve od sebe kako bismo izborili prolaz u narednu fazu takmičenja, a nadamo se podršci navijača, sponzora i relevantnih institucija", dodao je Hadžimešić. 

Ukupno 24 ekipe, od čega 12 nosilaca, igraće mečeve kvalifikacija 1. i 2. februara 2019. godine, a pobjednici idu u finale Svjetske grupe.

Ostali parovi: Brazil - Belgija, Uzbekistan - Srbija, Indija - Italija, Nemačka - Mađarska, Švajcarska - Rusija, Kazakhstan - tim iz Euro/Afričke zone, Češka - Holandija, Kolumbija--Švedska, Austrija - Čile, Kanada - tim iz Evroafričke zone, Kina - Japan.

Iako će se susreti igrati po dvodnevnom, umjesto dosadašnjeg trodnevnog modela, i po novim pravilima su u najvišem rangu Dejvis kupa predviđena po četiri singl meča i jedan dubl.

Ovogodišnji polufinalisti Svjetske grupe Hrvatska, SAD, Francuska i Španija direktni su učesnici završnog turnira, dok su Velika Britanija i Argentina danas dobile "wild card" za što je uslov bio ekipni ranking u Top 50, te bar jedan igrač u ATP Top 10, saopšteno je iz Teniskog saveza Bih.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije