Tenis

Trijumf Berloka, Baldi izbacio prvog nosioca

Trijumf Berloka, Baldi izbacio prvog nosioca
Foto: Jelena Đurđević | Trijumf Berloka, Baldi izbacio prvog nosioca

Italijanski teniser Filipo Baldi pobijedio je prvog nosioca Huana Ignasija Londera u četvrtfinalu ATP čelendžera Srpska open u Banjaluci, gdje je Karlos Berlok savladao Pabla Anduhara.

Baldi (275. na ATP rang – listi) je Argentinca, inače 118. tenisera svijeta, savaldao nakon dva sata igre rezultatom 4:6, 6:0, 7:5, a u subotu će se sastati sa sunarodnikom Alesandrom Đanesijem. Đanesi je sa 6:3, 6:4 pobijedio Litvanca Laurinasa Grigelisa, koji je dan ranije eliminisao Brazilca Tomaza Belučija. U drugom polufinalu igraće Argentinac Berlok (sedmi nosilac) i pobjednik meča Danijel Himeno Traver (Španija, 4) - Žoan Tatlo (Francuska). Berlok, nekada 37. teniser svijeta, pobijedio je drugog nosioca i nekada 32. igrača sa ATP liste Španca Anduhara sa 3:6, 6:4, 6:1.

Polufinalni mečevi dubla su na rasporedu danas, a sastaju se Ivan i Matej Sabanov (Hrvatska) – Andrej Martin i Hans Podlipnik Kastiljo (Slovačka/Čile), te Karlos Berlok i David Marero (Argentina/Španija) - Laurinas Grigelis i Alesandro Moti (Litvanija/Italija).

Finale dubla bi trebalo da bude igrano u subotu, a pobjednika u pojedinačnoj konkurenciji dobićemo u nedjelju. Duel za titulu u singlu počeće u 13 časova uz direktan prenos na RTRS. Turnir u Banjaluci igra se za nagradni fond od 85.000 evra. Pobjednik singla će biti nagrađen sa 100 ATP bodova i 12.250 evra, dok će najbolji dubl osim 100 bodoba dobiti 5.250 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije