Tenis

U susret čelendžeru Srpska open: Vrhunski teniseri garancija kvaliteta

U susret čelendžeru Srpska open: Vrhunski teniseri garancija kvaliteta
Foto: N.N. | Vrhunski teniseri garancija kvaliteta

Sve je spremno za Srpska open, 17. ATP čelendžer koji u Banjaluci organizuje Teniski klub Mladost, a ako je suditi po imenima učesnika, očekuje nas kvalitetan turnir, istakli su organizatori.

Glavni turnir Srpska opena, koji se igra za nagradni fond od 85.000 evra (+ hospitaliti) počinje u ponedjeljak, a u subotu i nedjelju će biti igrane kvalifikacije.

"Turnir je i ove godine jak. Možda ne izgleda tako ako se gleda rang tenisera, jer smo ranije imali imali dva-tri igrača iz top 100, ali igrački je i te kako kvalitetan. Dolaze Janko Tipsarević, Tomaš Beluči, Karlos Berlok, Pablo Anduhar... koji su vrhunski igrači", rekla je Lana Popović, direktor turnira.

Prema prijavnoj listi, prvi nosilac je trebalo da bude Laslo Đere, međutim, on je, kao i Peđa Krstin (takođe na osnovu ranga trebalo da igra glavni turnir), pozvan u reprezentaciju Srbije i po svemu sudeći neće nastupiti.

"U TK Mladost iz Asocijacije teniskih profesionalaca nije stigla njihova odjava, tako da su oni za nas i dalje u turniru. Nažalost, sinoć sam dobila odjavu Džeja Klarka, koji spada u grupu mladih igrača koji grade uspješnu karijeru, zbog nastupa za reprezentaciju Velike Britanije", rekla je Popovićeva i podsjetila da je na ovogodišnjem US openu igrao 21 teniser koji je nastupao u Banjaluci, te još dva koja su prijavljena za ovogodišnji turnir - Stefano Travalja i Janik Hanfman.

Zadovoljan listom učesnika je i Siniša Simeunović, direktor Mladosti.

"Mogu s ponosom da kažem da je za RS i Srpsku open veoma bitno da Tipsarević igra, a moja želja je da igra finale. Dolazi i mladi srpski teniser Marko Miladinović, koji je pretprošle sedmice osvojio fjučers, a zatim igrao finale. Očekujem da napravi dobar rezultat i da mu Banjaluka bude odskočna daska za ATP rang-listu", rekao je Simeunović.

Draško Milinović, predsjednik Teniskog sveza RS i predsjednik Organizacionog odbora čelendžera, istakao je da je sve spremno za početak Srpska opena i dodao:

"Sve obaveze prema ATP-u, logistika, sve je spremno. Ponosni smo što ove godine čelendžer nosi ime Srpska open (ranije nosio ime Banjaluka), OP RS, kao otvorena prvenstva nekih velikih država. Mi smo malo manji, ali i najveći kada je riječ o čelendžerima u regionu. Nadam se da ćemo biti dobri domaći Tipsareviću, Belučiju i svima koji posjete Banjaluku i RS.

Milinović je istakao značaj podrške pokrivitelja i sponzora.

"Veliku zahvalnost dugujemo onima koji su stali uz čelendžer. Tu su institucije na čelu sa počasnim pokroviteljem predsjednikom RS Miloradom Dodikom, Vlada RS, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, 'Elektroprivreda', generalni sponzor prvi put je kompanija 'Prointer', a uz turnir su dugogodišnji sponzori kompanije 'M:tel' i 'Lanaco'. Bez njih Banjaluka i RS ne bi uspjele da organizuju turnir. Zahvalnost dugujemo i ljudima iz TK Mladost, koji su naporno radili. Znate da se u sedmici Srpska opena igraju turniri u Šangaju i Istanbulu sa manjim nagradnim fondom, a pričamo o mnogo većim gradovima."

Tereni rekonstruisani

Tereni Teniskog kluba Mladost u parku "Mladen Stojanović" na kojima će se igrati Srpska open su spremni. Urađena je rekonstrukcija centralnog terena i terena broj 1, a Siniša Simeunović, direktor Mladosti, istakao je da su tereni u odličnom stanju.

Svjetlanović predvodi sudije

Srđan Svjetlanović predvodi sudije na Srpska openu. On je prvi sudija u stolici sa bronzanom značkom i, kako su istakli organizatori turnira, ponos RS i Srpska opena. Takođe, oko 90 odsto linijskih sudija će biti iz Banjaluke.

Brojka

12.250 evra i 100 ATP bodova dobija pobjednik turnira u singlu, a 5.250 evra i 100 bodova najbolji dubl

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije