Tenis

Vanja Dobrnjac: Jaki treninzi u Evert akademiji, sve sam bolji

Vanja Dobrnjac: Jaki treninzi u Evert akademiji, sve sam bolji
Foto: N.N. | Vanja Dobrnjac: Treninzi jaki, sve sam bolji

Rad u akademiji legendarne teniserke Kris Evert i Džona Everta, kao i treninzi sa olimpijskom šampionkom Monikom Puig donese mnoge dobre stvari mladom teniseru banjalučkog Borca Vanji Dobrnjcu. Kaže da je napredak već vidljiv.

On je u Evert akademiji u Boka Rejtonu, u SAD, četiri sedmice.

"Prvi put sam u Evert akademiji i sve je odlično. Treninzi su jaki, naporni, i ono što je bitno, jeste da imam kvalitetne sparing partnere. Svaki dan igram s nekim drugim, nije kao kod nas da imam istog rivala. Puno je više tenisera, kvalitetni su i napredak je već vidljiv. Bolje se krećem, jače udaram lopticu i što mi je protivnik bolji, više se trudim. Zasad je sve odlično i vjerujem da mogu još da napredujem", rekao je sedamnaestogodišnji Dobrnjac.

Imao je priliku da trenira sa nekim od poznatih teniskih imena, a u SAD će odmjeriti snage i sa Sebastijanom Grožanom, nekada četvrtim teniserom svijeta.

"Trenirao sam sa Monikom Puig, olimpijskom šampionkom iz Rio de Žaneira, sa Ajlom Tomljanović... Dobio sam dosta dobrih savjeta i od njih i od trenera Džona Everta, ali najviše mi govore da nikada ne treba da odustajem i da se borim za svaki poen", izjavio je Dobrnjac, koji će još ove godine igrati juniorske ITF turnire, a sljedeće će preći na profesionalne.

Dobrnjac nije jedini teniser iz Borca koji se usavršava na Evert akademiji, a prema planu banjalučkog kluba nije ni posljednji.

"Sa Evert akademijom imamo odličnu saradnju, koja traje nekoliko godina. Ove godine je u SAD bio Miloš Milaković, sada je Vanja tamo. Trenira sa Džonom Evertom i igraće tri ITF turnira, a u planu je da drugi naši juniori odu u SAD na usavršavanje. Mislim da je za svakog igrača koji želi da bude profesionalac Evert akademija najbolje mjesto za usavršavanje, jer sam sa Nenadom Zimonjićem prošao isti put, ali ne samo za one koji žele da budu profesionalci, već i za one koji žele da idu na koledž u SAD. Akademija im može pomoći da pronađu najbolje univerzitete", rekao je Bojan Vujić, predsjednik i šef stručnog štaba Borca, koji je sa Vanjom bio u Evert akademiji.

TK Borac sarađuje i sa Švajcarskim teniskim centrom u Bilu, gdje će, takođe, neki igrači ići u kamp, a neki će igrati u njemačkim juniorskim i seniorskim ligama.

"Pokušavamo da omogućimo našim igračima da što više idu van granica BiH, da vide kako sve izgleda, da se usavršavaju. Ono što mi, kao klub, možemo da im ponudimo jeste da po povoljinim uslovima odu u Evert akademiju ili u kamp Švajcarske teniske federacije, jer znamo da je to veoma skupo", rekao je Vujić.

Evert dolazi u Banjaluku?

Džon Evert, osnivač i suvlasnik Evert akademije, dva puta je boravio u Banjaluci, a postoji mogućnost da nakon Rolan Garosa ponovo posjeti TK Borac.

"Nadam se da ćemo ponovo ugostiti Everta, a u planu je da neko od vrhunskih igrača iz Srbije dođe u Banjaluku, da igra sa našim klincima, a možda i da održi kratki seminar za trenere", rekao je Bojan Vujić, predsjednik TK Borac.

Turniri

Borac je organizovao dva turnira 2018, u maju će biti domaćin turnira do 10 godina, a kandidovao se za domaćina Prvenstva BiH za igrače do 18 godina.

"Godišnje organizujemo osam turnira, pregovaramo da dobijemo organizaciju turnira Tenis Evrope do 12 godina, pošto imamo puno djece tog uzrasta i nadam se da ćemo dobiti. Više smo orijentisani na djecu, naš glavni zadatak je da stvaramo igrače, a na tome radi osam trenera", rekao je Vladimir Jovičić, direktor Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije