Rat u Siriji

Odbjegli sirijski terorista otkrio vezu Islamske države i Pentagona

Američki vojnici, angažovani u bazi Tanf u Siriji, aktivno sarađuju s terorističkom jedinicom Islamske države, ispričao je ruskim novinarima Abu Hamza, komandir terorističke grupe, koja je prešla na stranu vladinih snaga.

Sirijska vojska blokirala prolaz Amerikancima

DAMASK - U sirijskoj provinciji El Hasaka blokiran je prolaz konvoja sa vojnom opremom američke vojske, prenosi državna informativna agencija SANA.

Žestoki sukobi sirijske vojske i ekstremista

BEJRUT - U žestokim sukobima poslije napada boraca bliskih Al Kaidi na pozicije sirijske vlade, na obodu posljednjeg uporišta pobunjenika u Idlibu, poginulo je na desetine boraca sa obje strane.

Eksplodirala cisterna u Afrinu, poginulo najmanje 20 ljudi

AFRIN - Bomba postavljena na cisternu napunjenu naftom eksplodiala je danas u sirijskom gradu Afrinu usmrtivši najmanje 20 ljudi.

Sporazum Rusije, Turske i Irana o odvajanju opozicije od terorista u Idlibu

MOSKVA - Rusija, Turska i Iran postigli su saglasnost da nastave pokušaje razdvajanja separatističkih terorista od umjerene opozicije u sirijskoj provinciji Idlib, saopštilo je rusko ministarstvo inostranih poslova nakon današnje trilateralne video konferencije, izvještava TAS.

Teheran, Moskva i Ankara potvrdili planove o samitu o Siriji

TEHERAN - Iranski, ruski i turski ministri spoljnih poslova Džavad Zarif, Sergej Lavrov i Mevlut Čavušoglu potvrdili su planove za održavanje naredne runde razgovora o Siriji u Astana formatu na iranskom tlu, saopštila je danas pres služba iranskog Ministarstava spoljnih poslova.

Sirijska PVO odbila napad u području Palmire

DAMASK - Sirijska sredstva protivvazdušne odbrane odbila su napad Izraela u području Palmire, na istoku provincije Homs, javlja agencija SANA.

Hiljade Sirijaca se vraća u Idlib, strahuju od korone

IDLIB - Hiljade raseljenih Sirijaca vraća se u svoje domove u ratom razorenoj provinciji Idlib, iz straha od moguće epidemije virusa korona u prepunim kampovima na turskoj granici, a uprkos rizicima od obnavljanja konflikta.

SAD spremne pomoći Turskoj protiv Sirije ako Ankara ukloni S-400

VAŠINGTON - SAD su spremne pomoći Turskoj protiv Sirije ako Ankara "ukloni" sisteme protivvazdušne odbrane S-400 kupljene u Rusiji, rekla je Kej Bejli Hačison, stalni predstavnik SAD pri NATO.

Američke snage presrele ruski vojni konvoj na sjeveroistoku Sirije

DAMASK - Američke vojne snage su ove sedmice presrele ruski vojni konvoj koji je prolazio kroz selo Al-Hasakah u Siriji.

Prijeti nova eskalacija sukoba u Idlibu: Turci ne mogu obuzdati džihadiste

IDLIB - Ruska i turska vojska izvršile su danas drugu ograničenu zajedničku patrolu u sirijskoj provinciji Idlib.

Džihadisti ruskim vojnicima: Čekamo vas, odrubićemo vam glave

IDLIB - Grupa džihadista objavila je video poruku u kojoj prijeti ruskim vojnicima koji patroliraju autoputem M4 u sirijskoj provinciji Idlib.

Vraća se stanovništvo u elitni rejon Alepa

U elitni region sirijskog Alepa - Zahru počinje da se vraća stanovništvo. Preko tog područja je prolazila linija fronta, zbog čega u Zahri nema objekta koji nije oštećen ili porušen. Ubrzano se obnavljaju kuće i infrastruktura, jer su civili nestrpljivi da se vrate svojim kućama.

Zašto ruski Su-35 nisu pomogli Asadovim snagama

DAMASK - Ruske vazdušne snage nisu koristile svoj avion Su-35 za presretanje bilo kakvih ratnih aviona na sjeverozapadu Sirije.

Rusija: Primirje u Siriji prekršeno 19 puta

IDLIB - Rusija je u prethodna 24 sata registrovala 19 slučajeva kršenja primirja u Siriji saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.