Sukob Izraela i Hamasa

Izraelski avioni izveli udare na pojas Gaze

Izraelski borbeni avioni napali su ciljeve na jugu pojasa Gaze, saopštila je rano jutros vojska u Tel Avivu.

Izrael ponovo gađao ciljeve u Gazi

TEL AVIV - Izrael je potvrdio da je danas u odgovoru na zapaljive balone koji su lansirani iz Gaze, gađao vojne ciljeve i lansirna mjesta Hamasa.

Izraelski vojnici ubili palestinskog dječaka

RAMALA - Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da su izraelski vojnici ubili iz vatrenog oružja tinejdžera tokom sukoba na okupiranoj Zapadnoj obali.

Hamas potvrdio: Poginulo 80 boraca u ratu sa Izraelom

GAZA - Vođa palestinske organizacije Hamas u pojasu Gaze, Jehijeh Sinvar, izjavio je da je 80 njegovih boraca poginulo tokom jedanaestodnevnog rata s Izraelom.

SAD spremaju za Palestince 75 miliona dolara pomoći

VAŠINGTON - Administracija američkog predsjednika Džoa Bajdena će zatražiti od Kongresa 75 miliona dolara pomoći za Palestince, rekao je danas američki državni sekretar Entoni Blinken.

Zastrašujući prizori porušenih zgrada u Gazi iz vazduha

Zastrašujući vazdušni snimci iz Gaze pokazuju zgrade i objekte porušene i oštećene tokom 11 dana vazdušnih napada na Pojas Gaze.

Hiljade demonstranata u Tel Avivu traže suživot Jevreja i Arapa

TEL AVIV - Hiljade demonstranata izašle su sinoć na ulice Tel Aviva tražeći suživot Jevreja i Arapa.

Vođa Hamasa proglasio pobjedu u sukobima s Izraelom

JERUSALIM - Vođa palestinskog ekstremističkog Hamasa Ismail Hanije proglasio je pobjedu u nedavnim neprijateljstvima s Izraelom i poručio da će to imati veći uticaj na odnos regiona s jevrejskom državom.

Nove varnice u Jerusalimu: Sukob policije i demonstranata kod Al Akse

JERUSALIM - Prekid vatre između Izraela i Hamasa za sada se održava, ali su u okolini džamije Al Aksa u Jerusalimu izbili sukobi između izraelske policije i Palestinaca.

Pogledajte slavlje na ulicama zbog primirja Izraela i Hamasa

Na snagu stupilo primirje između Izraela i Hamasa koje je postignuto uz posredovanje Egipta.

Bajden: Obnovićemo Gazu, ali bez saradnje sa Hamasom

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džo Bajden je u četvrtak uveče obećao humanitarnu pomoć i rekonstrukciju uništenih objekta u Gazi, pozdravljajući sporazum o prekidu vatre između Izraela i palestinskog Hamasa nakon 11 dana borbe, ali je naglasio da u priču neće biti uključen Hamas.

SAD: Nismo ćutali o Gazi, "vatreno" radimo na miru

VAŠINGTON - SAD su danas branile svoje napore da postignu prekid vatre u obnovljenim borbama između Izraela i palestinskih militanata nakon što se Vašington našao izolovan u Ujedinjenim nacijama zbog svog protivljenja bilo kojoj akciji Savjeta bezbjednosti, javlja Rojters.

Izrael glasao za prekid vatre s Hamasom

TEL AVIV - Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanijahua potvrdio je da je bezbjednosni kabinet te države jednoglasno odobrio prekid vatre u pojasu Gaze.

Rješenje s dvije države na Bliskom istoku samo utopija?

Ideja stvaranja dvije države, Izraela i Palestine, u suštini je starija od same države Izrael, a zapravo nije neprihvatljiva ni Izraelcima. Ali realnost je da je Bliski istok svakim danom sve dalje od takvog rješenja, piše DW.

Ganc: Izrael spreman na oštriju kampanju protiv Hamasa

JERUSALIM - Izraelski ministar odbrane Beni Ganc izjavio je danas da je vojska spremna da proširi svoju kampanju protiv palestinskih militanata u pojasu Gaze, uprkos tekućim međunarodnim naporima da se postigne prekid vatre.