Sukob Izraela i Hamasa

Izrael i SAD zbog Gaze zahladili odnose: Netanjahu otkazao dogovorenu posjetu Bajdenu

VAŠINGTON – Odluka izraelskog premijera Benjamina Netanjahua u ponedjeljak da otkaže planirani odlazak delegacije u Vašington na pregovore koje je predsjednik SAD-a Džo Bajden lično zatražio prije nedelju dana, predstavlja novu krizu u međusobnim odnosima u sve dubljem razdoru između njih dvojice.

Bure baruta na Bliskom istoku: Strah od velikog rata

GAZA, JERUSALIM - Sukob između Hamasa i Izraela mogao bi da se razvije u regionalni rat velikih razmjera, piše Deutsche Welle.

Najsmrtonosnija nedjelja za novinare u nekom nedavnom sukobu

NJUJORK - Napad militantne palestinske grupe Hamas na Izrael doveo je do intenzivnih borbi koje su rezultirale "najsmrtonosnijom nedeljom za novinare u bilo kom nedavnom sukobu", saopšteno je danas iz Uneska, nakon što je potvrđeno da je devet novinara ubijeno na dužnosti počev od 7. oktobra.

Palestinci dobili rok i dvije rute za bijeg iz Gaze

TEL AVIV - Avičaj Adrae, portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), objavio je da je civilima u sjevernom dijelu Pojasa Gaze izraelska vojska poručila da danas koriste dva puta kada krenu prema jugu te palestinske enklave.

Izrael izveo vazdušne napade na pojas Gaze

JERUSALIM - Izraelske odbrambene snage izvele su niz vazdušnih napada na pojas Gaze u znak odmazde nakon što su zapaljivi baloni iz enklave pod kontrolom Hamasa izazvali tri požara u blizini izraelskih gradova koji se graniče sa pojasom Gaze.

Bombardovana Gaza zbog Hamasovih zapaljivih balona

TEL AVIV - Izraelski borbeni avioni bombardovali su Hamasove lokacije u Gazi kao odgovor na zapaljive balone puštene iz ove palestinske enklave, koji su izazvali požare rastinja na jugu Izraela, saopštila je rano jutros vojska ove zemlje.

Izraelska vojska ranila 24 Palestinca u Pojasu Gaze

TEL AVIV - Izraelska vojska ranila je danas 24 Palestinca, među njima i 13-godišnjeg dječaka koji je pogođen u glavu, dok su demonstranti bacali kamenje i palili gume na protestima u Pojasu Gaze.

Izraelski avioni izveli udare na pojas Gaze

Izraelski borbeni avioni napali su ciljeve na jugu pojasa Gaze, saopštila je rano jutros vojska u Tel Avivu.

Izrael ponovo gađao ciljeve u Gazi

TEL AVIV - Izrael je potvrdio da je danas u odgovoru na zapaljive balone koji su lansirani iz Gaze, gađao vojne ciljeve i lansirna mjesta Hamasa.

Izraelski vojnici ubili palestinskog dječaka

RAMALA - Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da su izraelski vojnici ubili iz vatrenog oružja tinejdžera tokom sukoba na okupiranoj Zapadnoj obali.

Hamas potvrdio: Poginulo 80 boraca u ratu sa Izraelom

GAZA - Vođa palestinske organizacije Hamas u pojasu Gaze, Jehijeh Sinvar, izjavio je da je 80 njegovih boraca poginulo tokom jedanaestodnevnog rata s Izraelom.

SAD spremaju za Palestince 75 miliona dolara pomoći

VAŠINGTON - Administracija američkog predsjednika Džoa Bajdena će zatražiti od Kongresa 75 miliona dolara pomoći za Palestince, rekao je danas američki državni sekretar Entoni Blinken.

Zastrašujući prizori porušenih zgrada u Gazi iz vazduha

Zastrašujući vazdušni snimci iz Gaze pokazuju zgrade i objekte porušene i oštećene tokom 11 dana vazdušnih napada na Pojas Gaze.

Hiljade demonstranata u Tel Avivu traže suživot Jevreja i Arapa

TEL AVIV - Hiljade demonstranata izašle su sinoć na ulice Tel Aviva tražeći suživot Jevreja i Arapa.

Vođa Hamasa proglasio pobjedu u sukobima s Izraelom

JERUSALIM - Vođa palestinskog ekstremističkog Hamasa Ismail Hanije proglasio je pobjedu u nedavnim neprijateljstvima s Izraelom i poručio da će to imati veći uticaj na odnos regiona s jevrejskom državom.