Hrana i piće

"Mjesec zdravlja u Bingu": Zdravi proizvodi po promotivnim cijenama

"Mjesec zdravlja u Bingu": Zdravi proizvodi po promotivnim cijenama
Foto: N.N. | "Mjesec zdravlja u Bingu": Zdravi proizvodi po promotivnim cijenama

SARAJEVO - Kompanija "Bingo" danas je predstavila projekat "Mjesec zdravlja u Bingu", kampanju koja je trajala od 5. do 24. aprila u svim marketima ove kompanije.

Sabina Čavalić iz Marketing službe kompanije "Bingo" kazala je da je ova kompanija tradicionalno i ove godine prigodno u svojim marketima obilježila Mjesec zdravlja, koji se 7. aprila obilježava u cijelome svijetu.

"Za naše kupce pripremili smo zdrave proizvode po promotivnim cijenama, a o svemu smo ih informisali putem kataloga. U okviru projekta 'Mjesec zdravlja u Bingu' odabraćemo i 15 najfit recepata, za koje smo objavili natječaj, kako bismo naše kupce nagradili vaučerima od 100 KM", kazala je Čavalićeva.

Ističe da su partneri u ovom projektu bili "Oaza",  "Megle", "Vindija", Udruženje kuhara BiH i nutricionista, koji je u okviru ovog projekta u četvrtak davao  savjete o zdravoj prehrani kupcima koji su bili zainteresovani.

"Cilj našeg projekta bio je podizanje svijesti stanovništva o zdravom načinu života, zdravoj ishrani i biranju zdravih namirnica", kazala je Čavalićeva, koja je dodala da je ovim projektom "Bingo" želio pokazati da su zdrave namirnice dostupne u svim  prodavnicama i marketima ove kompanije širom BiH.

Tarik Zolotić, nutricionista, rekao je da je zdrava ishrana jedina značajna odrednica koja je direktno pod kontrolom čovjeka.

"Na ostale odrednice ne možemo uticati, ali možemo uticati na ono što hoćemo, a što nećemo konzumirati kada su namirnice u pitanju. Danas, kada imamo više od 23.000 dostupnih namirnica, jako je bitno odabrati kvalitetnu i zdravu hranu, jer na taj način utičemo na kvalitet života, na naše zdravlje. Moram reći i da budućnost čovječanstva dirketno ovisi od prehrane. Zbog toga se treba fokusirati na zdravu, domaću i lokalnu prehranu, a ne fokusirati se na neke supernamirnice, jer svaka namirnica ima nešto što je potrebno našem organizmu, a nijedna nema sve", kazao je Zolotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije