Ljepota

"Expo 2020": Dizajnerima iz Srbije otvorena vrata Bliskog istoka

"Expo 2020": Dizajnerima iz Srbije otvorena vrata Bliskog istoka
Foto: Serbia Fashion Week | "Expo 2020": Dizajnerima iz Srbije otvorena vrata Bliskog istoka

Svjetska izložba "Expo 2020 Dubai", održana u bašti Paviljona Srbije, okupila je brojne modne dizajnere i brendove, a sam program je organizovao popularni brend Serbia Fahion Week, uz saradnju sa nacionalnom platformom "Srbija stvara" Vlade Srbije i Sektorom za preduzetništvo Privredne komore Srbije.

Svečani program otvoren je modnom revijom srpske dizajnerke Suzane Perić, koja se publici predstavila retrospektivom 20 izabranih haljina koje predstavljaju presjek njene karijere duge 20 godina.

Program je nastavljen revijom "Alme kutur" dizajnerke Nade Nikolić Krečković, na kojoj je publika imala priliku da vidi jedinstvene elegantne haljine oplemenjene ručnim radom u vidu veza i aplikacija izrađenih od kristala.

Nakon toga je uslijedila revija "TMV kompanije", koja se predstavila kolekcijom dječje odjeće. Po riječima srpskih organizatora, ovo je bio najemotivniji trenutak programa, a mali manekeni i manekenke su šetajući modnom pistom poput profesionalnih svjetskih supermodela izmamili ovacije publike. Novi obrt i dinamiku u programu unijela je dizajnerka Milica Tričković svojom avangardnom "main streem" kolekcijom, koja je ispraćena s vidnim oduševljenjem publike i svjetskih medija. Odmah potom uslijedila je i revija nakita novosadskog brenda "Monoi", dok je program zatvorila dizajnerka Jelena Malešević predstavljanjem kolekcije inspirisane vinčanskom kulturom.

Među gostima revije našle su se mnoge javne ličnosti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata - predstavnici kraljevskih porodica šeik Muhamed Ašalan i šeik Kalid Alšaref, biznismena i investitora iz Dubaija.

"Ovo je prva franšiza 'Srpske nedelje mode', čime naša nacionalna nedelja mode potvrđuje da je za manje od 10 godina od osnivanja postala značajan brend u internacionalnim okvirima. Ponosna sam na tu činjenicu, kao i na sve srpske dizajnere koji već godinama pod okriljem 'Srpske nedelje mode' na najbolji način predstavljaju srpsku modu i kreativnost širom sveta", rekla je predsjednica ovog brenda Svetlana Horvat.

Horvatova je dodala i da će ovaj ugovor i nova platforma domaćim dizajnerima omogućiti osvajanje tržišta Bliskog istoka i Azije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije