Ljepota

Pratite nas na Google news

Mnogi poznati postali karikature: Previsoka cijena plastične ljepote

Mnogi poznati postali karikature: Previsoka cijena plastične ljepote
Foto: Ilustracija | Mnogi poznati postali karikature: Previsoka cijena plastične ljepote
David Jojić

Svake godine na hiljade ljudi se rutinski podvrgavaju plastičnim operacijama nadajući se da će im one pomoći da izgledaju i osjećaju se bolje.

Kada su u pitanju poznate ličnosti iz svijeta muzike, mode i filma, plastična hirurgija je postala svakodnevna pojava, međutim ovakav način uljepšavanja često dobije negativan ishod. To najbolje potvrđuju ove "žrtve" estetske hirurgije.

Dženis Dikinson

Nekada poznata manekenka danas je postala predmet ismijavanja u svijetu mode. Kako sama kaže, ona je naprosto opsjednuta plastičnim operacijama i učiniće još mnogo zahvata na svojoj koži dok ne bude bila zadovoljna izgledom.

Kontroverzna manekenka dodaje da ne zna tačan broj odlazaka pod nož, ali navodi da ne može zamisliti nedjelju bez odlaska kod hirurga.

Džoan Rivers

Američka komičarka je među prvima priznala da je imala puno plastičnih operacija, a na kraju je priznala da je 734 puta išla pod nož. Nažalost, slavna komičarka je na kraju preminula zbog silnih zahvata.

Njena kćerka je u biografiji svoje majke navela da je Džoan bila divna osoba i veliki humanitarac, ali da nikada nije mogla da kontroliše svoju želju za plastičnim operacijama.

Donatela Versaće

Jeziva transformacija Donatele Versaće postala je tako upadljiva tek posljednjih nekoliko godina.

Upravo ona bila je muza i glavni model svog brata, slavnog Đanija Versaćea - za njega, ona je bila savršena žena. U četrdesetim, Donatela je izgledala mlađe, imala je prirodno pune usne i tek poneku boru. Njena transformacija krenula je 2001. godine.

"Ne vjerujem da je moguće ostariti prirodno. Ne vjerujem u prirodnu ljepotu kod žene", izjavila je kreatorka u jednom intervjuu 2005. godine.

Miki Rurk

Popularni glumac i bivši bokser Miki Rurk se toliko plaši starenja da sve učestalije posjećuje doktora za plastične operacije.

Kada je Rurku glumačka karijera krenula nizbrdo, vratio se boksu, ali je nakon svake povrede lica išao kod plastičnog hirurga da "sve vrati na svoje mjesto".

"Priznajem da sam odabrao pogrešnog hirurga i navukao se", rekao je Rurk.

Majkl Džekson

Promjena boje kože, plastične operacije, otpadajući nos i tabletomanija, tek su neke od kontroverzi koje su se pisale uz ime kralja popa.

Njegova je tamna boja kože postajala sve svjetlija, a Džekson je sve češće posjećivao estetske hirurge. Korigovao je nos, zatezao lice, u bradu i obraze ugradio je implantate, ali nikada nije javno priznao da je išao pod nož.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije