Ljepota

Osvježite kosu pramenovima u boji šampanjca

Osvježite kosu pramenovima u boji šampanjca
Foto: N.N. | Osvježite kosu pramenovima u boji šampanjca

S obzirom na to da je jesen i zvanično stigla, svjetski frizeri su otkrili koje nijanse će obilježiti sezonu pred nama. Jedna od najpopularnijih je svakako šampanjacplava boja, osvježena pastelnim mauve tonovima.

Za razliku od prošlogodišnje popularne šampanjacplave boje, ove godine će glavni trend biti plava osvježena ružičasto-sivim nijansama.

Riječ je o blago izblijedjelim pramenovima, koji baš poput hajlajtera, daju efekat osunčane kose.

Ipak, najvažnija je osnova, te u zavisnosti od nje vaša plava može poprimiti zlatini odsjaj, u nekim slučajevima metalik, sivi ili boje breskve.

Kako biste uspjeli da postignete ovaj neobičan izgled, svjetski frizeri savjetuju da bojite kosu uz pomoć "baby light" tehnike, a riječ je o pramenovima koji imitiraju posvijetljen izgled dječje kose tokom ljetnih mjeseci.

Ona će se odlično uklopiti na plavoj, ali i smeđoj kosi. A ako je vaša kosa već svijetla ili je nedavno izblajhana, vi ste odličan kandidat za ovaj trend.

Ravnoteža je ključna za dobijanje boje šampanjca. Ovdje je potreban ravnomjeran omjer toplih i hladnih nijansi, što takođe pridonosi blistavosti boje i skladnom izgledu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije