Putovanje

Nove atrakcije na "Manjači": Vodeni park i skijanje na vodi mame posjetioce

Nove atrakcije na "Manjači": Vodeni park i skijanje na vodi mame posjetioce
Foto: N.N. | Nove atrakcije na "Manjači": Vodeni park i skijanje na vodi mame posjetioce

U Turističko-rekreativnom centru "Manjača" i jezeru Šljivno su postavljene mnogobrojne dodatne atrakcije koje će ovo ljeto biti pravi mamac za posjetioce koji imaju želju da posjete tu destinaciju.

U Centru za razvoj poljoprivrede i sela, koji upravlja ovim kompleksom na Manjači, rekli su da su neki od novih sadržaja skijanje na vodi, sportski ljetni kamp u prirodi za djecu školskog i predškolskog uzrasta, uređena šetališna staza, plažni bar i mnoge druge.

"Nastojimo da s partnerima obogatimo ponudu za sve posjetioce ovog prelijepog krajolika i jezera Šljivno", naveli su iz ove ustanove.

Kada je riječ o skijanju na vodi, ističu da je to prvi i jedini Wake park u BiH, te najduža instalacija na jezeru u Evropi, što u budućnosti otvara vrata za organizaciju međunarodnih takmičenja.

"Sportski ljetni kamp u prirodi za djecu školskog i predškolskog uzrasta organizuje Škola sporta 'Kasper', gdje djeca imaju priliku da isprobaju brojne aktivnosti na vodi kao što su vožnja kajakom i kanuom, rafting i tako dalje. Na jezeru je postavljen vodeni park, a pored jezera je postavljen park na naduvavanje, koje takođe mogu koristiti učesnici kampa", pojasnili su iz ovog centra.

Dodali su da će krajem jula, u saradnji sa partnerom, biti održan "Međunarodni plivački maraton - Jezero Manjača 2021", u okviru kojeg su, osim sportskih aktivnosti, planirana i brojna kulturno-zabavna dešavanja namijenjena svim posjetiocima.

"Za ovu sezonu obale i plaže za kupače dodatno su nasute pješčanim materijalima, a nadležni inspekcijski organi redovno vrše kontrole kvaliteta vode za kupanje, kako bi svi posjetioci mogli da uživaju u čarima ovog jezera", kazali su u Centru za razvoj poljoprivrede i sela.

Prema njihovim riječima, oko jezera je uređena staza za šetanje dužine dva kilometra, turistička ponuda kompleksa je ove godine obogaćena plažnim barom, a uz to postoji i jedan ugostiteljski objekat.

Očekuju i veliki broj novih radnih mjesta, što govori o opravdanosti ovog projekta.

Ulaz u kompleks na Manjači ni ove sezone neće biti naplaćivan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije