Putovanje

U Banjaluci predstavljeni turistički potencijali Crne Gore

U Banjaluci predstavljeni turistički potencijali Crne Gore
Foto: N.N. | U Banjaluci predstavljeni turistički potencijali Crne Gore

Turistički radnici iz Crne Gore predstavili su danas u hotelu "Courtyard Marriott" u Banjaluci turističke potencijale Podgorice, Budve, Bara, Tivta i Kotora.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, koji je prisustvovao predstavljanju turističkih potencijala izjavio je da je ove godine jedina opcija za ljetovanje Crna Gora.

"Moram da najavim da ću sigurno, zavisi koliko dana mi obaveze dozvole, obići Crnu Goru. Ja sam imao sreću da sam već obišao veći dio Crne Gore, i sva mjesta koja sam vidio su prelijepa. Pozivam sve građane Banjaluke, ali i Republike Srpske da posjete Crnu Goru, ali isto tako da svi Crnogorci posjete Republiku Srpsku i Banjaluku", kazao je Stanivuković.

Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije Banjaluka, istakla je da su turistički potencijali Crne Gore veliki.

"Nadam se da će se većina banjalučana odlučiti na odlazak u Crnu Goru na ljetovanje. Presrećni smo što je pandemija popustila i što će turizam napokon oživjeti. Takođe, Banjaluka će svoje turističke potencijale predstaviti u narednom periodu u Crnoj Gori", navela je Radojevićeva.

Ljiljana Čukić, menadžer Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, navela je da će se gosti koji se odluče da borave u Crnoj Gori uvjeriti da je ona prekrasna, predivna i različita.

"Gosti mogu uživati na plažama, primorskim destinacijama, nacionalnim parkovima, planinskim centrima. U Crnoj Gori je dostupan širok turistički proizvod", rekla je Čukićeva.

Dodala je da za građane Bosne i Hercegovine i Republike Srpske nije potreban PCR test za ulazak u Crnu Goru, te da ova država u slučaju obolijevanja od virusa korona snosi sve troškove liječenja.

Irena Rogošić, direktorica Turističke organizacije grada Podgorica, istakla je da je veliko zadovoljstvo da mogu biti u Banjaluci da predstave potencijale Crne Gore.

"Nadamo se da ćemo privući interesovanje što većeg broja građana Banjaluke, ali i Republike Srpske, kako bi svoj odmor proveli na nekoj od mnogobrojnih i prelijepih destinacija u Crnoj Gori", kazala je Rogošićeva.

Na Trgu Krajine je danas  održana promocija ljetne turističke sezone Crne Gore u  okviru regionalne kampanje Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Turističke organizacije Podgorica, a u saradnji s turističkim organizacijama Budve, Bara, Tivta i Kotora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije