Zdravlje

Bolesnu djevojčicu iz Turske prevezli u Srpsku

Bolesnu djevojčicu iz Turske prevezli u Srpsku
Foto: Pixabay | Bolesnu djevojčicu iz Turske prevezli u Srpsku

BANJALUKA – Zahvaljujući brzoj i efikasnoj reakciji Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske djevojčica Sofija Prijović, koja boluje od maligne bolesti, a koja je bila na liječenju u Turskoj, bezbjedno je stigla svojoj kući u Čajniče.

Naime, kako navode iz Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja stanja i povreda djece u Inostranstvu Fond je njeno liječenje finansirao u Turskoj.

"Budući da djevojčica boluje od teške bolesti i da zbog težine oboljenja nije mogla da se kući vrati uobičajnim transportom koji podrazumijeva veći broj putnika u avionu, Fond solidarnosti se obratio Kabinetu predsjedniku RS za pomoć koji su odmah kontaktirali Vazduhoplovnog servis Republike Srpske, te su članovi ovog servisa na čelu sa direktorom Sretenom Ilićem, jako su brzo reagovali i odmah su se organizovali kako bi djevojčica na štobezbjedniji način stigla svojoj kući. Zahvaljujemo se Kabinetu predsjednika Republike Srpske i Vazduhoplovnom servisu RS na brzoj i konkretnoj pomoći i ovo je još jedan primjer sistemske podrške koju Fond solidarnosti i sve porodice koje imaju ove zdravstvene probleme dobijaju od svih institucija Republike Srpske", navode iz Fonda.

Kako navode, Kabinet predsjednika RS obezbijedio svoje vozače kada za to dođe vrijeme za prevoz troje djece iz Republike Srpske, koji se još uvijek nalaze na listi čekanja za transplantciju bubrega u Bjelorusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije