Zdravlje

Vježbe relaksiraju i tijelo i mozak

Vježbe relaksiraju i tijelo i mozak
Foto: N.N. | Vježbe relaksiraju i tijelo i mozak

Osoba bez iskustva u treninzima ne bi smjela sama trenirati, jer tada postoje brojne opasnosti od povreda. Treneri mogu skrenuti pažnju i upozoriti korisnike, ali ako oni ne slušaju te savjete, može doći do povrede mišića, tetiva ili veće povrede leđa. Kod nas su svi treneri završili fakultet za sport, prošli su sve obuke i posjeduju sve sertifikate, te svi imaju veliko sportsko iskustvo, priča Dejan Tubić, jedan od suvlasnika Fitnes centra "4 Life".

Ovaj savremeni fitnes centar je otvoren prije dva dana i ljubitelji vježbanja i zdravog načina života mogu ga pronaći na lokaciji bivše fabrike "Čajavec" u Banjaluci, tačnije na adresi Jovana Dučića 23A, a prostire se na 950 kvadratnih metara.

Da je vježbanje veoma značajno u životu svakog čovjeka, potvrđuje i Tubić, dodajući da je to posebno važno u vremenu ubrzanog života i stresa kojem smo svi svakodnevno izloženi.

"Vježbanje je i te kako značajno, zapravo možemo reći da je neophodno, jer vježbati i hraniti se zdravo znači i duže živjeti. Dakle, pospješiti sam način i kvalitet života jer stalno smo izloženi raznim stresovima, tako da bilo koja fizička aktivnost prije radne obaveze ili poslije napornog dana i te kako pomaže da se tijelo pokuša relaksirati i da se usmjeri na fizičku snagu, a onda se samim tim relaksira i mozak", zaključio je Tubić.

U zavisnosti od želja korisnika i rezultata koje želi da postigne, trenirati se može svaki dan ili nekoliko puta sedmično.

"Kardio vježbe se mogu raditi svaki dan, klasično trčanje, brzo hodanje, bicikl, sve su to stvari koje se mogu raditi svaki dan. Sve zavisi od korisnika kako želi da se prilagodi. Jedan dan može posvetiti tegovima, drugi dan kardio vježbama. Tri do četiri dana su minimalno i optimalno vrijeme za trening", savjetuje Tubić.

On je pojasnio da je sistem organizacije Fitnes centra "4 Life" podignut na najviši svjetski nivo, te da je dizajn kompletne teretane urađen unikatno i u modernom stilu.

"Sistem je podignut na najviši svjetski nivo, u šta će se svi vježbači i uvjeriti koji dođu u naš fitnes centar. Oprema je birana maksimalno kvalitetno, uzeli smo profesionalnu 'Matrix' kardio opremu, imamo 'Matrix' liniju za snagu, i možemo reći da je to sve profesionalna ultraoprema koju je jako teško nabaviti. Isto tako 90 odsto opreme je novo", rekao je Tubić i dodao da će ovaj centar imati veoma bogat sadržaj koji će svojim članovima omogućiti najbolji mogući trening.

"Od sadržaja programa imamo jako bogat kardio program, preko 20 kardio jedinica, isto tako imamo program mašina gdje imamo mašine za slobodne utege, slobodne tegove sa izrazitom biomehanikom prvi put u BiH, imamo veliku ponudu grupnih treninga, dvije sale za grupne treninge, salu za kros fit, sajkling ili bajking, vježbe sa biciklima, pilates, zumba, klasičan aerobik. Plus što imamo 'free zonu' - kros fit zonu unutar same teretane bez obzira na salu. Imamo jedan 'sinergy' funkcionalni kavez sa 12 radnih mjesta na kojem bukvalno imate sve", naglasio je Tubić.

Novi fitnes centar će svojim članovima na raspolaganje ponuditi i rad sa profesionalnim trenerima koji će u svakom trenutku pomagati iskusnim i manje iskusnim sportistima i vježbačima, a prvih sto članova dobija popust od 40 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije