Svijet životinja

Psi i mačke: Prijateljstvo koje će vas oduševiti

Psi i mačke: Prijateljstvo koje će vas oduševiti
Psi i mačke: Prijateljstvo koje će vas oduševiti

Iako se često govori o neprijateljstvu između mačaka i pasa, mnogo je dokaza da se ono demantuje, jer se često desi da pas i mačka budu najbolji drugari.

U filmovima, crtaćima, često su predstavljeni kao protivnici i dve strane koje su u večnom sukobu, međutim, u realnosti i stvarnom životu nije baš tako. Sve to će dokazati i ove fotografije koje govori i lijepoj i nježnoj ljubavi ovih kućnih ljubimaca.

Kada se nađu kod istog vlasnika i u istoj kući, kučići i mačke se toliko naviknu jedni na druge, da počnu da se druže tako da ih niko drugi ne interesuje. Često idu nekim svojim putem, uvijek zajedno, igrajući se, mazeći ili prosto, spavajući na istom krevetu jedni uz druge.

Tome u prilog ide i ovaj prizor, gdje jedan pas pomaže svojoj drugarici u kupanju, što njoj, čini se, nikako ne smeta. Možda se malo ponaša kao da ga i ne primjećuje, ali mačke imaju takav karakter, pa ne čudi.

Kada ih imate kod kuće, tako u paketu, znaćete da nikada neće biti sami, da će uvijek imati partnera za šetnju i razonodu, pa i onda kada je napolju kiša ili snijeg.

Često umiju da se nađu u smiješnim situacijama, koje se pogotovo dešavaju tokom njihove igre. A mačke znaju da se svojim vernim drugarima mogu i na glavu popeti, ali zaista, bez figurativnog značenja. Pored toga, ovo je jedna slobodna i zanimljiva vožnja za mačke, zar ne?

Prijateljstvo se ogleda u djeljenju svega, i to na jednake dijelove, čemu su i nas učili od detinjstva. ništa drugačije nije ni kod ovih krznenih drugara, budući da rado dijele svoje obroke i bez ikakvog problema jedu iz iste činije. A i svaki obrok je u društvu ukusniji i ljepši.

Kada ste tužni ili umorni, prijatelji su tu da vas oraspolože i uteše. Da vam pomognu tako što su tu. Mačke su poznate kao životinje koje izvlače negativnu energiju, pa je jedna svom drugaru prišla da pomogne u nevolji i da podele njegove “brige”.

Najbolje od svega za mačke, a najviše mačiće, je to što znaju da su uvek zaštićeni. Niko ne sme da ih uznemirava i narušava mir dok ih čuva njihov veliki drugar, koji je stalno na oprezu.

Nekad znaju i da pogreše. U toku igre i jurcanja kroz kuću, slučajno obore vazu sa cvećem, pa tako prospu zemlju na pod ili slome nešto što jako volite. Ali u trenutku kada se okrenete da pogledate šta su uradili, podržavaće jedno drugo tako što će leći i gledati vas pogledom koji poručuje: “Mi nismo ništa uradili!” A i kako da se ljutite, kada ih vidite ovako slatke i uplašene, jedino što preostaje jeste da nekom poslasticom nagradite ovakvo prijateljstvo.

Dom je tamo gde su vaši neodoljivi ljubimci. I ovo će, pre svega, razumeti oni koji imaju ljubimce u svojoj kući. Ali i njihov dom je tu, jer pored vas, imaju i svog najboljeg druga, psa ili mačku. Pogled na ovu fotografiju će vas skroz razoružati i sasvim raznežiti.

 

Za prijateljstvo ne postoje granice. Uvek se može stvoriti neko novo, bez obzira na godine ili, pak, na veličinu. Pa su tako jedno mače i jedan dalmatinac, koji je već veliki momak, počeli da sklapaju novo, a sigurno vredno prijateljstvo koje će dugo trajati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije