Agrar

Privrednicima u Novom Gradu lani odobreno pola miliona KM

Privrednicima u Novom Gradu lani odobreno pola miliona KM
Foto: N.N. | Privrednicima u Novom Gradu lani odobreno pola miliona KM

NOVI GRAD - Privrednicima u Novom Gradu u 2021. godini po programima Zavoda za zapošljavanje odobrene su 504.974 KM.

U informaciji o stanju u privredi opštinskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu, navedeno je da je kroz program zapošljavanja ciljnih grupa u privredi za zapošljavanje 44 osobe kod poslodavaca odobreno 176.000 KM, a za samozapošljavanje 10.000 KM za dva lica.

Kroz program "Zajedno do posla" za sufinansiranje samozapošljavanja demobilisanih boraca odobreno je 190.000 za 19 korisnika, a za sufinansiranje zapošljavanja djece poginulih boraca 10.000 za jednog korisnika.

Kroz program podrške privredi putem povrata uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje radnika izdvojene su 109.053 KM za 36 radnika.

Prošle godine, u programu sticanja radnog iskustva mladih u statusu pripravnika odobreno je 9.920 KM za jednog korisnika.

Osim toga, Ministarstvo energetike i rudarstva je po osnovu javnog poziva izdvojilo 39.959 KM za jedno privredno društvo.

Sredstva Garantnog programa podrške privredi za ublažavanje posljedica pandemije virusa korona u iznosu 175.000 KM koristila su četiri privredna subjekta iz ove lokalne zajednice.

Iz budžeta opštine Novi Grad prošle godine je za podsticaje malim i srednjim preduzećima odobreno 30.000 KM za pet privrednih subjekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije