Privreda

Ni pandemija nije zaustavila proizvodnju mljekare "Milksan"

Ni pandemija nije zaustavila proizvodnju mljekare "Milksan"
Foto: N.N. | Ni pandemija nije zaustavila proizvodnju mljekare "Milksan"

SANSKI MOST - Vanredna situacija zbog pandemije virusa korona uzrokovala je određene poteškoće u poslovanju mljekare "Milksan" u Sanskom Mostu, ali se, prema riječima Muhameda Kamerića, vlasnika te firme, proces otkupa, prerade i proizvodnje te plasmana njihovih proizvoda na tržište odvija nesmetano.

Kamerić ističe kako se pritom poštuju sve propisane mjere zaštite i samozaštite te da su spremni da podmire potrebe tržišta kada se radi o mlijeku i mliječnim proizvodima.

"Zasad je normalno snabdijevanje sirovinom, imamo poteškoća sa dostavom proizvoda s obzirom na skraćeno vrijeme rada trgovina u udaljenijim gradovima", istakao je Kamerić.

Prema njegovim riječima, kooperanti koji sarađuju s njima nemaju razloga za bojazan da bi moglo doći do problema u otkupu sirovog mlijeka. Ističe kako su zbog vanredne situacije ometeni njihovi poslovni planovi u ovoj kalendarskoj godini.

Protekla godina za mljekaru "Milksan" bila je rekordna jer je otkupljeno i prerađeno oko tri miliona litara mlijeka. Ovo preduzeće zapošljava 30 radnika, a za sebe veže i 120 kooperanata.

Inače, treba istaći i to da je Sanski Most po proizvodnji mliijeka na drugom mjestu u Unsko-sanskom kantonu, odmah poslije Cazina, s godišnjom proizvodnjom koja iznosi oko sedam miliona litara visokokvalitetnog mlijeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije