Virus korona - BiH

U Brčkom preminula žena, jedna osoba novozaražena

BRČKO - Danas je u Brčko distriktu BiH registrovan jedan novi slučaj zaraze virusom korona.

U Federaciji BiH nema preminulih, troje novozaraženih

SARAJEVO - U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 810 uzoraka, od kojih su tri pozitivna na virus koronu

U Srpskoj broj preminulih veći od novozaraženih

BANJALUKA - U pоsljеdnja 24 čаsа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе i u bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini izvršеnо је tеstirаnjе 182 lаbоrаtоriјskа uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd dviје оsоbе, dok su od posljedica bolesti preminule tri osobe

Šeranić: Stiglo novih 25.000 doza vakcina "Sputnjik V"

BANJALUKA - U Republiku Srpsku danas je stiglo novih 25.000 doza vakcina prve komponente "Sputnjik V", rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

U Hrvatskoj preminulo devet osoba, zaraženo 125

ZAGREB - Hrvatska je danas registrovala 125 novih slučajeva zaraze virusom korona i devet preminulih, objavio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Banjaluka u posljednja 24 sata bez novozaraženih

BANJALUKA - Danas, prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u Banjaluci nije zabilježen nijedan slučaj virusa korona.

U Srpskoj dvoje preminulo od posljedica korone, 12 novozaraženih

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој izvršеnо је tеstirаnjе 437 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 12 оsоba, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS.

Srbija donira 5.000 doza vakcina Astra Zeneca Tuzlanskom kantonu

BEOGRAD - Vlada Srbije donijela je danas odluku da Tuzlanskom kantonu uputi donaciju od 5.000 doza vakcina proizvođača "Astra Zeneka" s ciljem da se građanima tog dijela BiH pomogne u borbi protiv virusa korona i postizanju kolektivnog imuniteta.

Njemačka skinula BiH sa liste rizičnih zemalja

BERLIN - Njemačka je skinula BiH sa liste rizičnih zemalja odnosno liste zemalja s visokim rizikom od zaraze korona virusa.

U RS dеvеt novozaraženih koronom, prijavljeno pеt smrtnih slučајеvа

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 čаsа, izvršеnо је tеstirаnjе 339 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd dеvеt оsоbа, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS.

Zeljković: Epidemiološke mjere u Srpskoj dale rezultate

BANJALUKA - Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da su epidemiološke mjere u vezi sa virusom korona u Srpskoj dale rezultate, kao i da ih se najveći broj građana pridržava.

Objavljene preporuke za kulturne manifestacije i festivale na otvorenom u RS

BANJALUKA - ​Institut za javno zdravstvo RS objavio je danas preporuke za održavanje kulturnih manifestacija i festivala na otvorenom.

Hrvatska donirala BiH 30.000 doza AstraZenece

ZAGREB - Hrvatska je donirala 30.000 doza AstraZenecine vakcine Bosni i Hercegovini, polovina doza će ići sveučilišnoj klinici u Mostaru, a ostalih 15.000 doza će se rasporediti na ostatak BiH, rečeno je na sastanku ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministarke civilnih poslova BiH Ankice Gudeljević.

Institut objavio preporuke za svadbe u RS

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo Republike Srpske objavio je preporuke koje se odnose na održavanje svadbenih svečanosti i sličnih događaja.

Jedan novi slučaj korone u Brčkom

BRČKO - U Brčko distriktu je registrovan jedan novi slučaj zaraze virusom korona od 382 analize urađene u posljednja 24 časa, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje.