Virus korona - BiH

Višković: Zadovoljan sam kako smo se nosili sa virusom u proteklih 20 dana

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je zadovoljan kako se Srpska nosila sa virusom korona u proteklih 20 dana.

Čerkez: Slijedi najteži dio pandemije, nastaviti poštivanje mjera

SARAJEVO - Slijedi najteži dio pandemije i rast zaraženih infekcijom virusa korona te je stoga neophodno nastaviti sa poštivanjem svih donesenih mjera, poručio je član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez.

Državljani Kine donirali 12.000 maski Institutu za javno zdravstvo RS

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo Republike Srpske dobio je donaciju od 12.000 hirurških maski, koju su uručili predstavnici građana Narodne Republike Kine koji već više od 10 godina žive i rade u BiH.

Zrnić: Objavljena odluka o vanrednom stanju u RS

BANJALUKA - Odluka o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske usljed virusa korona objavljena je u Službenom glasniku, rekao je Srni direktor Službenog glasnika Republike Srpske Manojlo Zrnić.

Malezija šalje dva miliona maski BiH

SARAJEVO - Vlada Malezije poslaće 2.000.000 zaštitnih maski BiH, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Pet studenata iz BiH u Češkoj pozitivno na virus korona

OLOMOUC - Pet studenata iz Bosne i Hervegovine, koji trenutno borave na studijama u češkom Olomoucu pozitivno je na virus korona.

Varhelji: U Briselu se vode razgovori o pružanju podrške BiH

SARAJEVO / BRISEL - Komesar za proširenje i susjedstvo EU Oliver Varhelji izjavio je, tokom razgovora sa Predsjedavajućim Savjeta ministara Bosne Zoranom Tegeltijom, da se u Briselu vode razgovori o tome kako da se na najefikasniji način pruži podrška BiH, u jeku epidemije virusa korona.

U HNK 14 novozaraženih virusom korona

MOSTAR - U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar tokom dana na Covid-19 testirana su 23 uzorka, od kojih je 14 pozitivnih iz Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Poništen javni poziv za izbor projekata u okviru "Proljeća u Banjaluci"

BANJALUKA - Zbog aktuelne epidemiološke situacije u vezi sa korona virusom, poništen je Javni poziv za izbor manifestacija/projekata koji će biti sufinansirani u okviru programa "Proljeće u Banjaluci" za 2020. godinu, objavljen 18. decembra 2019. godine na internet stranici Grada.

U Bihaću preminuo zaraženi virusom korona

BIHAĆ – Pacijent iz Bihaća, pozitivan na virus korona, preminuo je danas u poslijepodnevnim satima na Infektološkom odjelu Kantonalne bolnice u Bihaću.

Tegeltija za BiH traži 600 miliona evra

SARAJEVO – Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH zatražio je od predstavnika međunarodnih finansijskih institucija da zajedničkim naporima za podršku i oporavak od krize obezbjede iznos od minimalno 600 miliona evra za BIH kako bi se adekvatno pomoglo zadravstvenom sektoru i privredi.

U Bijeljini od petka zabrana okupljanja na javnim mjestima

BIJELJINA - Gradski štab za vanredne situacije Bijeljine je na današnjoj sjednici, između ostalog, usvojio i tri naredbe.

U Brčkom registrovan sedmi slučaj zaraze virusom korona

BRČKO - U Brčkom je registrovan sedmi slučaj zaraze virusom Kovid-19, a riječ je o bratu lica za koje je ranije utvrđeno da je pozitivno na ovaj virus i koje je bilo na liječenju u Tuzli, saopšteno je iz Kriznog štaba distrikta.

"Poslodavci koji budu otpuštali radnike neće dobiti pomoć institucija"

BANJALUKA – Glavni koordinacioni tim RS apelovao je na poslodavce da ne otpuštaju radnike i poručio da oni koji to budu činili neće moći da računaju na pomoć institucija Republike Srpske.

Kazne od 500 KM za više od 300 osoba zbog kršenja policijskog časa u KS

SARAJEVO - Više od 300 osoba u Kantonu Sarajevo do sada je kažnjeno novčanom kaznom od 500 KM zbog kršenja mjere zabrane kretanja u vrijeme policijskog časa.