Virus korona - BiH

U distriktu Brčko tri nova slučaja virusa korona, jedno preminulo

BRČKO - Danas su u Brčko distriktu BiH registrovano tri nova slučaja virusa korona.

U Federaciji BiH potvrđena još 184 slučaja zaraze virusom korona

SARAJEVO - U protekla 24 sata, u Federaciji BiH testirana su 754 uzorka, od kojih je 184 pozitivno na SARS-CoV-2, podaci su Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Zaraženo više od polovine korisnika doma za stara lica u Goraždu

GORAŽDE - U Domu za stara i iznemogla lica u Goraždu na virus korona pozitivno je više od pola korisnika, te dvoje zaposlenika.

Dvoje preminulo od posljedica korone, potvrđeno 49 novih slučajeva u RS

BANJALUKA - U posljednja 24 časa u RS je testiran 281 laboratorijski uzorak, a novi virus korona potvrđen je kod 49 osoba. Radi se o 31 muškoj i 18 ženskih osoba, od kojih je pet mlađe, 30 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Novih 78 slučajeva u FBiH, dvije osobe preminule

SARAJEVO - Dvije osobe preminule su u Federaciji BiH od posljedica virusa korona, a zaraženo je još 78 ljudi, podaci su Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Izolatorijum u Studentskom domu Bjelave u funkciji od ponedjeljka

SARAJEVO - Izolatorijum za oboljele od virusa korona u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu biće u funkciji od ponedjeljka, 10. avgusta, rečeno je na konferenciji za novinare članova Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Dodik: Pandemija se ne smiruje i to zabrinjava, razgovaraćemo o mjerama

BANJALUKA - Situacija sa epidemijom vurusa korona je zabrinjavajuća, ocijenio je za Radio Republike Sprske srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Šeranić: Pripremamo kapacitetete za narednu sezonu gripa i korone

BANJALUKA - Sve bolnice u Republici Srpskoj raspolažu dovoljnom količinom medicinske i zaštitne opreme, kazao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, i dodao da da četiri laboratorije koje vrše testiranje na ovaj virus imaju dovoljnu količinu testova, a nabavka se vrši u kontinuitetu.

Spreman novi izolatorijum u Studentskom domu u Sarajevu

SARAJEVO - U jednom od paviljona Studentskog doma na Bjelavama, u Sarajevu, od jutros su 53 sobe sa 100 kreveta spremne za potrebe privremenog izolatorija u Kantonu Sarajevo.

Šeranić: Plan vakcinacije za COVID-19 za RS biće gotov naredne sedmice

BANJALUKA - Kada je riječ o vakcinama, RS će se u okviru evropske nabavke medicinskih sredstava i medicinske opreme priključiti nabavci vakcina. Prvi plan vakcinacije za COVID-19 za RS će biti gotov naredne sedmice, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

U naredna 24 časa biće osposobljen privremeni izolatorijum na Bjelavama

SARAJEVO - U studentskom paviljonu na Bjelavama u naredna 24 časa biće osposobljen prostor za privremeni izolatorijum Kantona Sarajevo, saopšteno je iz kantonalne Vlade.

Čerkez: FBiH do kraja mjeseca dobija do 100.000 testova

SARAJEVO - Iako su u posljednjih nekoliko dana sve glasnije priče o nedovoljnom broju testova na koronavirus u FBiH, zbog čega je UKC Tuzla odlučio prekinuti komercijalna testiranja, pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez tvrdi da broj testova nikada nije bio problem i da ih kantoni trebaju kupiti ako nemaju dovoljno.

RS kupuje dodatnih 50.000 brzih testova na virus korona

BANJALUKA - U Republici Srpskoj biće nabavljeno dodatnih 50.000 brzih testova na virus korona, koji se koristi u zdravstvenim ustanovama šorom Srpske.

Banjaluka priprema mjere: "Početak školske godine će biti izazovan"

BANJALUKA - Grad Banjaluka pripremio je cijeli niz preventivnih mjera kako bi se sve institucije spremno uhvatile u koštac sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, pogotovo zbog očekivanog početka školske godine, izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

U FBiH 128 novozaraženih, troje preminulo od posljedica korone

SARAJEVO - U pretekla 24 sata na prostoru Federacije BiH testirano je 919 uzoraka, od kojih je 128 pozitivno na virus korona, prijavljena su i tri smrtna ishoda, rekao je direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar.