Virus korona - BiH

U Zenici se dnevno koronom zarazi po 10 zdravstvenih radnika

ZENICA - Četvrtina ljekarskog kadra u zeničkoj kantonalnoj bolnici - zaražena je korona virusom. Situacija ne ide u pozitivnom pravcu. Od sredine prethodne sedmice, u prosjeku je dnevno po 10 novoboljelih među zdravstvenim kadrom. U bolnici ne postoji odjel u kom bar jedan radnik ne boluje od Covida 19.

Cvijanović: U srijedu sastanak zbog složene epidemiološke situacije

BANJALUKA - Predsjednica Željka Cvijanović potvrdila je da će u srijedu u 14.00 časova biti održan sastanak povodom složene epidemiološke situacije.

Neispravni respiratori "Srebrene maline" koje je dobila bolnica u Goraždu

GORAŽDE - Direktorica Kantonalne bolnice Goražde prim.dr. Nermina Kamenica izjavila je da su neispravna oba respiratora koja su u utorak dopremljena u ovu zdravstvenu ustanovu.

Osobe s lakšom kliničkom slikom neće biti testirane

BANJALUKA, SARAJEVO - U pojedinim lokalnim zajednicama evidentirano je pogoršanje epidemiološke situacije kada je riječ o virusu korona i zabrinjavajući je broj pozitivnih slučajeva u odnosu na broj testiranih, rekao je Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Obezbijeđeni laptopi za učenike koji nemaju vlastite

BANJALUKA - Direktori osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj informisali su Ministarstvo prosvjete i kulture da se nastava na daljinu sprovodi korištenjem raspoloživih sredstava elektronske komunikacije, da su škole stavile na raspolaganje svu opremu, a za učenike osnovne škole koji nemaju vlastite laptope, tablete ili telefone obezbijeđeni su laptopi dobijeni kroz projekat "Dositej".

Skoro 800.000 KM pomoći za 1.556 radnika u RS, pola miliona za prevoznike

BANJALUKA - Kompenzacioni Fond Republike Srpske odobrio je na današnjoj sjednici 797.671,20 KM finansijske pomoći za 314 poslovnih subjekata i preduzetnika, odnosno za 1.556 zaposlenih.

Savez sindikata RS: Poslodavci i radnici da poštuju mjere zaštite

BANJALUKA - Savez sindikata Republike Srpske apelovao je da svi poslodavci i radnici u Srpskoj, zbog usložnjavanja situacije sa pandemijom virusa korona, u potpunosti, bez izuzetaka, poštuju i primjenjuju sve mjere zaštite koje je propisao Institut za javno zdravstvo Srpske.

Slovenija ograničava testiranje na ugrožene grupe

LJUBLJANA - Slovenija će ograničiti testiranje na virus korona na osobe za koje se očekuje da će se teško razboljeti od kovid-19, na zaposlene u domovima i bolnicama, na one koji imaju mnogo kontakata na poslu i one koji imaju imaju u svojim domaćinstvima pojedince iz osjetljivih grupa, izjavila je glavna vladina savjetnica za kovid-19 Bojana Beović.

Košarac: Privreda mora da funkcioniše bez obzira na pandemiju

BIJELJINA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac smatra da privreda treba i mora da funkcioniše, bez obzira na globalni problem virusa korona koji potresa i Republiku Srpsku i Federaciju BiH (FBiH).

Prošireni kapaciteti KCUS-a za kovid pacijente

SARAJEVO - Direktor Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović izjavila je da je na klinikama ove zdravstvene ustanove obezbijeđeno 326 kreveta za oboljele od virusa korona, te da je proširen kapacitet intenzivne njege izolatorijuma na Podhrastovima.

Potvrđeno 625 slučajeva virusa korona u RS, pet preminulih

BANJALUKA - U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj potvrđeno je 625 slučajeva virusa korona, rečeno je na pres-konferenciji Instituta za javno zdravstvo RS.

Gradonačelnik Zenice pozitivan na virus korona

SARAJEVO - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović objavio je večeras da je pozitivan na virus korona.

Luka Petrović pozitivan na virus korona

TREBINJE - Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović pozitivan je na novi virus korona.

U zeničkoj bolnici zaražena 32 doktora i 40 medicinskih sestara

ZENICA - U Kantonalnoj bolnici Zenica virusom korona zaražena su 32 doktora, 40 medicinskih sestara i 15 zaposlenih u administraciji, dok je još pedesetak ljudi u izolaciji zbog kontakta sa zaraženima, što usložnjava rad ove zdravstvene ustanove, rekao je danas direktor te bolnice Rasim Skomorac.

Krizni štab demantuje epidemiologa: Nema kolektivnog imuniteta u HNK

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvansko kantona poručuju da je stanje uzrokovano korona virusom jako ozbiljno i da nema mjesta govoru o kolektivnom postizanju imuniteta.