Virus korona - BiH

Šarkić: Donirane vakcine iz Srbije za vakcinaciju prioritetnih grupa

SARAJEVO - Vakcine AstraZeneca koje je Vlada Srbije donirala Kantonu Sarajevo, a koje su na Međunarodni aerodrom Sarajevo dopremljene 9. aprila, biće upotrijebljene za imunizaciju prioritetnih grupa stanovništva, kazao je član Kriznog štaba Kantona Sarajevo Arman Šarkić.

Preminule 54 osobe u FBiH, zaražene još 572

SARAJEVO - Zavodu za javno zdravstvo FBiH, u protekla 24 časa, prijavljena su 2.934 uzorka, od kojih su 572 pozitivna na SARS-CoV-2.

U RS 265 novozaraženih, preminule 23 оsоbe

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 čаsа, izvršеnо је tеstirаnjе 962 lаbоrаtоriјska uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 265 оsоbа.

Počela revakcinacija korisnika Doma penzionera Banjaluka

BANJALUKA - Revakcinacija korisnika Doma penzionera Banjaluka počela je danas, a sutra bi trebala da bude završena druga faza imunizacije u ovoj ustanovi.

Smanjuje se broj preminulih i novih slučajeva korone u FBiH

SARAJEVO - Broj smrtnih ishoda u Federaciji BiH smanjio se za 11 odsto, a novih potvrđenih slučajeva virusa korona za 21 odsto, saopštila je danas federalna Vlada.

U FBiH preminule 43 osobe, 280 novozaraženih

SARAJEVO -U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH (FBiH) prijavljeno je 1.840 uzoraka, od čega je 280 pozitivno na virus koronu, dok su od posljedica bolesti preminule 43 osobe, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo FBiH

U Srpskoj 33 smrtna slučaja, 152 novozaraženih koronom

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 čаsа, izvršеnо је tеstirаnjе 791 lаbоrаtоriјskоg uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 152 оsоbe.

U FBiH počinju s radom kafići i restorani

SARAJEVO - Kafići i restorani u Kantonu Sarajevo od danas mogu usluživati goste u otvorenim baštama i na terasama.

Trivić: Sve spremno za povratak starijih osnovaca u klupe

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da je sve spremno za povratak osnovaca od šestog do devetog razreda u školske klupe.

U FBiH još 1.008 osoba zaraženo, prijavljen 21 smrtni slučaj

SARAJEVO - Zavodu za javno zdravstvo FBiH u protekla 24h, prijavljen je 3.071 uzorak, od čega je 1.008 pozitivnih na SARS-CoV-2, saopštio je Institut za javno zdravstvo FBiH.

U Srpskoj 26 preminulih, korona potvrđena kod još 111 osoba

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 čаsа izvršеnо је tеstirаnjе 631 lаbоrаtоriјskоg uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 111 оsоba, saopštio je Institut za javno zdravstvo RS i dodao da je prijavljeno 26 smrtnih slučајеvа.

Psihološku pomoć građani najčešće traže zbog virusa korona

BANJALUKA - Članovi Društva psihologa Republike Srpske su 162 puta od početka godine pružili besplatnu psihološku pomoći građanima, a najčešći razlozi su bili virus korona, porodični i problemi u vezi sa djecom, te fizičko i mentalno zdravlje.

Vakcinacija za starije od 65 godina bez zakazivanja od sutra u Doboju

DOBOJ - Građani Doboja stariji od 65 godina sutra će moći da se vakcinišu protiv virusa korona bez prethodnog zakazivanja, saopšteno je iz Doma zdravlja.

U RS od ponedjeljka na snazi ublažene mjere

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije ublažio je mjere, prema koji se od sutra osnovci u Republici Srpskoj vraćaju u školske klupe, a dozvoljavaju se i organizovane rekreativne i trenažne aktivnosti.

"U RS početkom naredne sedmice stiže oko 20.000 vakcina iz Srbije"

PRIJEDOR - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorio da početkom naredne sedmice bude isporučeno oko 20.000 vakcina iz Srbije u Republiku Srpsku.