Virus korona - BiH

Šeranić: Nova žarišta nisu neuobičajena, oprez i dalje potreban

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da nova žarišta virusa korona nisu neuobičajena i da zbog toga nema neke velike brige.

Osam osoba iz FBiH pozitivno na virus korona, zaraženo i dijete

SARAJEVO - Virus korona u Federaciji BiH potvrđen je kod ukupno osam osoba među 480 testiranih uzoraka u protekla 24 časa, a novozaraženo je i jedno dijete.

U Srpskoj 23 nova slučaja virusa korona

BANJALUKA – Virus korona potvrđen je kod još 23 osobe u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Instituta za javno zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе.

U FBiH novooboljele tri osobe

SARAJEVO - Tri osobe, dvije iz Tešnja i jedna iz Travnika, novooboljele su od virusa korona u Federaciji BiH u protekla 24 časa.

Dozvoljeno organizovanje matura u Brčko distriktu

BRČKO - Komandant Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta Siniša Milić rekao je danas da je Štab donio naredbu kojom se odobrava održavanje maturskih večeri za učenike završnih razreda srednjih i osnovnih škola u tom gradu.

Od 437 testiranih, dva nova slučaja virusa korona u FBiH

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) u protekla 24 časa testirano je 437 uzoraka, od kojih su dva pozitivna na virus korona.

Još 10 osoba oboljelo od virusa korona u RS

BANJALUKA - Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, izvršeno je testiranje 510 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 10 osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Održati epidemiološku situaciju u Modriči pod kontrolom, uprkos žarištu

MODRIČA - Nadležne opštinske i republičke institucije preduzimaju mjere kako bi bila pod kontrolom epidemiološka situacija u Modriči, koja je pogoršana nakon potvrđivanja virusa korona kod 23 radnika fabrike obuće "Alfa", zaključeno je danas na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Izuzeta dokumentacija iz zdravstvenih ustanova u Mostaru i Tuzli

MOSTAR, TUZLA - Tužilački tim Tužilaštva Bosne i Hercegovine i policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu izvršili su pregled i izuzimanje dokumentacije u vezi sa javnim nabavkama tokom pandemije korona virusa iz Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, Kantonalne bolnice u Mostaru i Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

U RS još dvije žrtve virusa korona

Dva smrtna slučaja povezana s novim virusom korona prijavljena su u posljednja 24 časa Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, saopšteno je iz ove institucije.

U FBiH 12 novooboljelih, prvi slučaj u Sarajevu poslije 16. maja

SARAJEVO - Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) od 259 testiranih uzoraka na korona virus potvrđeno je novih 12 pozitivnih slučajeva.

Dozvoljene posjete u domovima za stare

BANJALUKA - Posjete domovima za stara lica, koje su zabranjene početkom epidemije virusa korona u RS, prema novim smjernicama Instituta za javno zdravstvo RS od danas su ponovo dozvoljene.

U buticima dozvoljeno probavanje odjeće

BANJALUKA - JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske objavio je izmјеnjеnе i dоpunjеnе prеpоrukе zа rаd nеprеhrаmbеnih trgоvinа, tržnih cеntаrа i trgоvinа kао zаsеbnih prоdајnih оbјеkаtа u tržnim cеntrimа.

Višković: Odluka o kupovini mobilne bolnice bila ispravna u vrijeme kada se donosila

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je u vrijeme kada se donosila odluka o kupovini mobilne bolnice to bilo jedino ispravno rješenje, jer stanje na terenu nije dozvoljavalo da se čeka situacija da nema mjesta u bolnicama i da nema gdje da budu smještene zaražene i oboljele osobe.

Centralna banka dobila odluku, sredstva MMF-a danas na računima entiteta

SARAJEVO - Guverner Centralne banke BiH Senad Softić rekao je da je ova finansijska institucija dobila potrebnu odluku Savjeta ministara BiH o raspodjeli 330 miliona evra MMF-ovog kredita.