BiH

Mektić: Ja sam žrtva glavne tužiteljke

Mektić: Ja sam žrtva glavne tužiteljke
Foto: N.N. | Mektić: Ja sam žrtva glavne tužiteljke

SARAJEVO - Dragan Mektić, bivši ministar bezbjedosti Bosne i Hercegovine, prokomentarisao je optužnicu koju je danas protiv njega i još tri saradnika podiglo Tužilaštvo BiH, rekavši da je on žrtva glavne tužiteljke Gordane Tadić.

"To je nebuloza. Četiri godine ukazujem na korupciju u Tužilaštvu BiH i oni su se sada odlučili za osvetu, napravivši fiktivnu optužnicu. Uostalom, novac za projekt koji se navodi u optužnici donirala je Evropska unija. Nakon urađenog posla, Evropska unija je u svom izvještaju navela da je sve urađeno po propisima", izjavio je Mektić, prenose mediji.

Podsjećamo, tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, osim protiv Mektića, podigao je optužnicu i protiv Igora Golijanina, Samira Agića i Edina Garaplije.

Nakon istrage, koju je Tužilaštvo BiH provelo nakon dostavljene prijave Federalne uprave policije (FUP) FBiH, o nezakonitostima u radu odgovornih osoba u Ministarstvu bezbjednosti BiH, podignuta je optužnica protiv četiri osobe, koje se terete da su u saučesništvu počinile krivična djela.

Optužnica se odnosi na krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 2. i 3. KZ BiH i pomaganje u izvršenju krivičnih djela.

Opširnije o tome pročitajte na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije