Društvo

Dozvoljen rad skijalištima i pozorištima u Srpskoj

Dozvoljen rad skijalištima i pozorištima u Srpskoj
Foto: Vlada RS | Dozvoljen rad skijalištima i pozorištima u Srpskoj

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije RS je na današnjoj sjednici dozvolio rad skijalištima i skijaškim centrima, kao i pozorištima, kojima je zbog virusa korona bio zabranjen rad.

Skijalištima je dozvoljen rad od danas, a pozorištima od ponedjeljka, 26. aprila.

Napomenimo da je i dalje zabranjen rad velnes i spa centara, bioskopa i bazena osim za trenažne procese profesionalih sportista i organizacija. Zabranjena su sva javna okupljanja u grupama većim od 30 ljudi, kao i privatna veća od 10 ljudi, te izvođenje muzike uživo.

Usvojeni zaključak je na snazi do 10. maja.

Republički štab za vanredne situacije je razmatrao epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj, te je utvrdio da smo u trećoj sedmici manjeg broja zarženih virusom korona.

"U pogledu epidemiološke situacije, u trećoj smo sedmici manjeg broja ukupno zaraženih. Istovremeno, u padu je i broj lica koja su hospitalizovana u zdravstvenim ustanovama. U prethodnih 24 časa ukupan broj hospitalizovanih lica je 1.067, dok je na dan 6. aprila bilo 1.461 hospitalizovanih i od tada se u najvećem broju dana uočava opadanje boja hospitalizovanih lica", saopšteno je nakon sjednice Štaba.

Republički štab za vanredne situacije usvojio je i Zaključak o donaciji Nestle Adriatic BH d.o.o. Bosni i Hercegovini, te dao saglasnost da se donacija u iznosu od 37.240 švajcarskih franaka, koju je utvrdio Savjet ministara Bosne i Hercegovine, uplati JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u svrhu nabavka vakcina i vakcinalnog materijala potrebnog za imunizaciju.

Republički štab  za vanredne situacije zadužio je JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da u skladu sa pozitivno pravnim propisima realizuje predmetnu donaciju i da o istom informiše Republički štab za vanredne situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije