SP Qatar 2022.

Društvo

Kompenzacioni fond odobrio skoro 8,5 miliona KM za nabavku dodatnih vakcina

Kompenzacioni fond odobrio skoro 8,5 miliona KM za nabavku dodatnih vakcina
Foto: Velibor Tripić | Kompezacioni fond odobrio skoro 8,5 miliona KM za nabavku dodatnih vakcina

BANJALUKA - Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske je na današnjoj sjednici odobrio 7.257.600 KM bez PDV-a, a 8.491.392 KM sa uključenim PDV-om, za nabavku dodatnih 160.000 doza vakcina protiv virusa korona za vakcinaciju 80.000 građana.

Naime, kako je saopšteno iz Vlade RS, Upravni odbor Kompenzacionog fonda RS prihvatio je Informaciju o potrebi obezbjeđivanja finansijskih sredstava za nabavku dodatnih količina vakcina za sprovođenje procesa vakcinacije protiv COVID-19 u Srpskoj.

JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske se zadužuje da izvrši nabavku vakcina. Takođe, JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske je dužan da o realizaciji pomenute nabavke redovno informiše Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske upoznao se sa Informacijom o potrebi za dodatnim sredstvima za nabavku testova za dokazivanje antitijela anti-SARS-CoV-A (IgM i IgG).

Odobravaju se novčana sredstva u ukupnom iznosu od 300.000 KM sa uračunatim PDV-om za nabavku testova za dokazivanje antitijela anti-SARS-CoV-A (IgM i IgG).

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije