Društvo

Šeranić: Zdravstvene ustanove postigle dobre rezultate u borbi sa virusom

Šeranić: Zdravstvene ustanove postigle dobre rezultate u borbi sa virusom
Foto: N.N. | Šeranić: Zdravstvene ustanove postigle dobre rezultate u borbi sa virusom

BANJALUKA - Sve zdravstvene ustanove u Srpskoj postigle su dobre rezultate u dosadašnjoj borbi sa virusom korona, ali se i u narednom periodu mora zadržati visok stepen odgovornosti, kazao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Šeranić je zajedno sa v.d. direktorom Instituta za javno zdravstvo RS Branislavom Zeljkovićem, održao je danas, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, sastanak sa svim direktorima bolnica u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Na sastanku je razgovarano o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, kao i dosadašnjem sprovođenju protivpandemijskih mjera i mjera zaštite u svim bolnicama.

Direktori bolnica su izvjestili ministra Šeranića o trenutnoj situaciji kada je riječ o zbrinjavanju pacijenata zaraženih virusom korona, te su naglasili da sve bolnice rade u skladu sa preporukama Insitituta za javno zdravstvo Republike Srpske u cilju sprečavanja širenja virusa.

Tokom sastanka poseban akcenat stavljen je na organizaciju rada bolnica i Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske za pružanje redovne zdravstvene zaštite, uz strogo sprovođenje mjera prevencije, kao i pripremama za rad svih zdravstvenih ustanova za narednu sezonu gripa.

Sastanku su prisustvovali direktori bolnica u Istočnom Sarajevu, Gradišci, Prijedoru, Doboju, Bijeljini, Zvorniku, Foči, Trebinju, Nevesinju, kao i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije