Društvo

U Beogradu počela vakcinacija privrednika iz BiH

U Beogradu počela vakcinacija privrednika iz BiH
Foto: Privredna komora Srbije | U Beogradu počela vakcinacija privrednika iz BiH

BEOGRAD – Vakcinacija privrednika iz zemalja regiona započela je jutros u Belexpo centru u Beogradu, a među njima su i privrednici iz BiH.

Pozivu se odazvalo više od 4.000 bosanskohercegovačkih privrednika među kojima su vlasnici i radnici kompanija, rekli su iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

"Zahvaljujemo Privrednoj komori Srbije i Vladi Republike Srbije na iskazanoj solidarnosti i omogućenoj zajedničkoj vakcinaciji privrednika iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Crne Gore, a koja dokazuje i pokazuje da je ekonomija ta koja nas i dalje spaja", kažu iz Spoljnotrgovinske komore BiH, dodajući da se današnjim okupljanjem privrednika regiona šalje jasna poruka "budućnost regiona je Region bez granica".

U STK BiH se nadaju da će pandemija virusa korona proći i da u budućnosti neće biti potrebe za ovakvim ili sličnim aktivnostima.

"Nadamo se i radujemo narednim susretima privrednika koji će se organizovati povodom otvaranja velikih proizvodnih pogona i širenja poznatih svjetskih brenova u zemlje regiona", zaključuju članovi STK BiH.

Predsjednik Privredne komore Srbije i Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Marko Čadež istakao je da je vakcinisanje privrednika regiona važno jer su oni u poslovanju upućeni jedni na druge i dosta putuju.

Među prijavljenima za vikend vakcinaciju, koja se pored Beograda, odvija i u Nišu, najviše je privrednika iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Albanije. Čadež je rekao da ima i privrednika sa Kosova iako je predsjednik tamošnje privredne komore odbio poziv da se priključi, prenosi Tanjug.

Iz Privredne komore Republike Srpske juče je saopšteno da su se do 13 časova za vakcinaciju prijavila 573 privrednika iz Srpske, iz 155 privrednih društava.

Vakcinacija će trajati danas i sutra. Privredna komora Srbije je za vakcinaciju obezbijedila 10.000 vakcina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije