Društvo

U RS još 31 slučaj virusa korona

U RS još 31 slučaj virusa korona
Foto: Ilustracija | U RS još 31 slučaj virusa korona

BANJALUKA - U RS u posljednja 24 časa registrovana je 31 osoba pozitivna na virus korona, kazao je Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Srpske.

On je dodao da je u ovom periodu testirano 211 uzoraka.

Zeljković je istakao da je problematično poštovanje mjera u poslovnim subjektima, te poručio vlasnicima, ali i institucijama, da je neophodno poštovanje mjera koje je Institut preporučio.

"U određenim slučajevima gdje je došlo do popuštanja mjera, odnosno nepridržavanja, došlo je i do pojave većeg broja pozitivnih osoba", rekao je Zeljković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Epidemiolog u Institutu Јela Aćimović je navela da su u Srpskoj ukupno zaražene 2.232 osobe. 

Navela je da je testirano više od 36.000 uzoraka.

"Od jučerašnjeg dana najveći broj pozitivnih je onih koji su vezani za rad u firmi na području Trebinja", kazala je ona, i dodala da je stoga potrebno striktno poštovanje mjera unutar poslovnih subjekata.

"U ovom momentu imamo 133 hospitalizovane osobe, 42 osobe u UKC RS, sedam pacijenata je na intezivnoj njezi, a pet je na respitarotu. U ostalim bolnicama je hospitalizovana 91 osoba, od čega najviše u bolnicama u Prijedoru, Doboju i Trebinju", rekla je Aćimović i dodala da je 59 procenata zaraženih oporavljeno.

Kako je dalje navela, u junu je došlo do određenog porasta broja oboljelih, ali da ti novi oboljeli imaju slabiju kliničku sliku i nisu teški slučajevi.

"Među oboljelima u junu većina su uglavnom kontakti već zaraženih", pojasnila je Aćimovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije