Društvo

U RS obavezne maske na otvorenom gdje nije moguća distanca

U RS obavezne maske na otvorenom gdje nije moguća distanca
Foto: N.N. | U RS obavezne maske na otvorenom gdje nije moguća distanca

BANJALUKA – U Republici Srpskoj biće obavezno nositi zaštitne maske na otvorenom, na mjestima gdje nije moguće držati distancu od dva metra, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS nakon sjednice Republičkog štaba.

To ne znači da se vraća ona mjera koja je bila u aprilu, već će maske biti obavezne tamo gdje se okuplja puno ljudi na otvorenom, dok se čeka u redovima, ili tokom različitih vrsta manifestacija i skupova, u koje spadaju i sahrane.

Nošenje maski na otvorenom će se sprovoditi po uputstvu Instituta za javno zdravstvo RS, pojasnio je Šeranić.

Kako je dodao, i dalje je dozvoljeno okupljanje do 50 lica.

Do 3. avgusta se produžuje zaključak o sportskim takmičenjima bez prisustva publike. Takođe, rad ugostiteljskih objekata na području Republike Srpske i dalje je dozvoljen od 6 časova ujutro do 23 uveče, i taj zaključak važi do 3. avgusta.

Što se tiče kapaciteta u bolniciama, ministar je rekao da su sve bolnice u obavezi da organizuju kovid odjeljenje u skladu sa svojim resursima.

"Trenutno imamo kapaciteta za smještaj pacijenta. U Zvorniku imamo kapacitet koji je popunjen, ali tu uskače bolnica u Bijeljini. Shodno tome komuniciramo, i na taj način zbrinjavamo sve pacijente. Tako da to trenutno nije problem", rekoa je Šeranić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije