Društvo

U Srpskoj potvrđeno još 29 slučajeva virusa korona

U Srpskoj potvrđeno još 29 slučajeva virusa korona
Foto: N.N. | U Srpskoj potvrđeno još 29 slučajeva virusa korona

BANJALUKA – U posljednja 24 časa u Republici Srpkoj potvrđeno je još 29 slučajeva zaraze virusom korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

Za 24 sata je testirano 353 osoba.

Kako je rekao Šeranić, radi se o 16 muškaraca i 13 žena, od čega je devet muškaraca srednje, jedan mlađe i šest starije životne dobi, a osam žena je srednje životne dobi, tri su mlađe i dvije starije životne dobi.

Najviše novih zaraženih slučajeva je zabilježeno u Banjaluci, njih 13. U Trebinju je zaraženo petoro, a radi se o kontaktima osobe kod koje je ranije potvrđen virus.  Po dvije osobe su iz Laktaša i Mrkonjić Grada, te po jedna osoba iz Kneževa, Prijedora, Kozarske Dubice, Teslića, Kotor Varoša, Čelinca i Nevesinja.

Većina novozaraženih je već bila na UKC-u u izolaciji. 

"Jedanaest osoba je već hospitalizovano. Radi se o osoba koji su već bili u kontaktu sa zaraženima ili porodičnim kontaktima", rekao je Šeranić.

On je rekao da su među novim zaraženim i dva zdravstvena radnika iz dvije privatne zdravstvene ustanove u Banjaluci.

"U UKC-u imamo 96 osoba, 47 sa težom kliničkom slikom, sa lakšom do srednjom kliničkom slikom je 38 pacijenta. Pet pacijenata je na respiratoru, na intezivnoj njezi je sedam osoba. Do sada su se dva pacijenta koja su bila na respiratoru oporavila, njihovo liječenje je nastavljeno na Klinici za infektivne bolesti", istakao je Šeranić.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6.069 osoba, a 16.717 osoba je izašlo iz nadzora.

"Imamo 154 osobe koje su se oporavile od virusa korona u RS. U Banjaluci je 105 osoba izliječeno", rekao je ministar.

U RS je do sada potvrđen 421 slučaj zaraze ovim virusom, ukupno je na UKC-u i Institutu za javno zdravstvo RS urađeno 4.960 testova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije