Hronika

Akcija "Live": Trojac pao zbog iznude, dvojac na potjernici

Akcija "Live": Trojac pao zbog iznude, dvojac na potjernici
Foto: Federalna uprava policije | Akcija "Live": Trojac pao zbog iznude, dvojac na potjernici

TUZLA – Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su danas u akciji "Live" R.J., S.M. i A.H sa područja Tuzlanskog kantona zbog krivičnih djela iznuda i ugrožavanje bezbjednosti, dok je za Dž.M. i P.J. raspisana potjernica.

"Postupajući po Naredbi nadležnog suda, vrše se pretresi objekata na pet lokacija na području Lukavca i Tuzle, koje koriste osumnjičeni. Do sada je pronađeno i oduzeto vatreno oružje, automatska puška i pištolj koji su korišteni za prijetnje, mobilni telefonski aparati i sim kartice, dokumentacija, skupocjeno vozilo i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela", saopšteno je iz FUP-a.

Naime, osumnjičeni su od kraja 2022. godine, poduzimali aktivnosti na iznuđivanju određenih suma novca, te upućivali ozbiljne prijetnje F.F., Š.S. i A.F. i članovima njihovih porodica.

"Osumnjičeni su od ranije poznati policijskim i pravosudnim institucijma po vršenju različitih vrsta krivičnih djela, kako na području Bosne i Hercegovine, tako i na području zemalja Evropske unije, od čega su stekli veliku materijalnu korist, kao i nekretnine na području Tuzlanskog kantona, te su u više navrata pravosnažno osuđeni, a pojedini su bili i na izdržavanju zatvorske kazne", navode iz FUP-a i dodaju da će navedena lica biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama FUP-a u Tuzli, te će u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Prilikom realizacije akcije, službenici Kantonalnog poreskog ureda Tuzla, poduzeli su aktivnosti iz svoje nadležnosti u odnosu na određene objekte, a koji su u vlasništvu osumnjičenih lica. Značajnu podršku prilikom ovih aktivnosti pružaju i policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije