Svijet

Pratite nas na Google news

Erdoan o kurdskim borcima: Ako se ne povuku, uništićemo ih

Erdoan o kurdskim borcima: Ako se ne povuku, uništićemo ih
Foto: Tanjug/AP | Erdoan o kurdskim borcima: Ako se ne povuku, uništićemo ih
Tanjug

ANKARA - Turska će iskoristiti svoje pravo da uništi kurdske borce, pripadnike Jedinice za narodnu zaštitu, ako se ne povuku iz "zone bezbjednosti'' na sjeveru Sirije, kako je predviđeno sporazumom, poručio je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Nešto ranije, Sirijske demokratske snage predvođene Kurdima optužile su Tursku da je pokrenula ofanzivu na tri sela na sjeveroistoku Sirije, uprkos dogovoru o prekidu vatre.

Rusija, međutim, saopštava da se sporazum sprovodi bez problema.

Erdoan je rekao da će Turska ispuniti planove ofanzive ukoliko se Jedinice za narodnu zaštitu ne povuku iz oblasti duž turske granice.

Turski predsjednik je kritikovao svjetske lidere koji su se sastali sa komandantima Jedinica za narodnu zaštitu, ocjenjujući da takvi potezi ugrožavaju borbu protiv terorizma, prenio je Rojters.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije