Svijet

Pratite nas na Google news

Esper: Američke trupe ostaju da brane sirijska naftna polja

Esper: Američke trupe ostaju da brane sirijska naftna polja
Foto: Tanjug/AP | Esper: Američke trupe ostaju da brane sirijska naftna polja
Tanjug

BRISEL - Sjedinjene Američke Države ojačaće vojno prisustvo u Siriji kako bi spriječile pristup borcima Islamske države naftnim poljima i prihodu sa njih, izjavio je danas američki ministar odbrane, Mark Esper.

On je rekao da će SAD zadržati smanjeno prisustvo u Siriji da bi branile pristup nafti, dodajući da će u operaciju biti uključene "pojedine mehanizovane snage" u Deir al-Zoru, sirijskom regionu bogatom naftom, prenosi Rojters.

Esper je na konferenciji u sjedištu NATO rekao da je Turska uhvatila pojedine militante koji su pobjegli iz zatvora na sjeveru Sirije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije