Svijet

Objavljena optužnica protiv Trampa

Objavljena optužnica protiv Trampa
Foto: Tanjug/AP | Objavljena optužnica protiv Trampa

Kompletna optužnica u kojoj su navedena optužbe protiv Donalda Trampa, bivšeg predsjednika SAD-a je otpečaćena.

Optužnicu možete pogledati OVDJE.

Optužnica pokazuje da se bivši predsednik suočava sa 34 tačke za falsifikovanje poslovne dokumentacije, što je krivično djelo klase E u državi Njujork, piše Gardijan.

U optužnici, koja je otpečaćena poslije Trampovog izjašnjavanja, tvrdi se da je bivši predsjednik bio umješan u zavjeru za podrivanje integriteta izbora 2016. godine. Tužioci tvrde da je Tramp bio dio nezakonitog plana da se suzbiju negativne informacije - uključujući i nelegalnu isplatu 130.000 dolara - koje bi nanijele štetu njegovoj kampanji, prenosi Glas Amerike.

"Donald Tramp je optužen za falsifikovanje njujorških poslovnih dokumenata da bi sakrio štetne informacije i nelegalnu aktivnost od američkih birača prije i poslije izbora 2016. godine. Tokom izbora, Tramp i drugi su realizovali plan da identifikuju, kupe i sakriju negativne informacije o njemu i poboljšaju njegove šanse za izbor. Tramp je zatim uložio velike napore da sakrije svoje ponašanje, što je dovelo do unošenja desetina lažnih podataka u poslovnim dokumentima da bi se sakrila kriminalna aktivnost, uključujući pokušaje da se prekrše državni i federalni izborni zakoni", navodi se u saopštenju iz kancelarije okružnog tužioca Alvina Brega.

Takođe se navodi da je Tramp počinio krivično djelo falsifikovanja poslovnih dokumenata djelom i da bi "promovisao svoju kandidaturu".

Vezane vijesti:

Tramp oslobođen pritvora

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije