Svijet

Pratite nas na Google news

Pompeo: Izrael ima pravo da bombarduje Siriju

Pompeo: Izrael ima pravo da bombarduje Siriju
Foto: Tanjug/AP | Pompeo: Izrael ima pravo da bombarduje Siriju
Srna

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majkl Pompeo rekao je da Izrael ima fundamentalno pravo da bombarduje Siriju i da SAD u potpunosti podržavaju postupke Izraela u odbrani svojih interesa u regionu.

Pompeo je rekao da je administracija američkog predsjednika Donalda Trampa "bila veoma jasna" da Izrael ima fundmanetalno pravo na postupke kojim osigurava bezbjednost svog naroda.

On je dodao da to nije samo pravo, već i obaveza.

"Mi znamo da je to dio svijeta u kome je Iran pokušao da prenese sisteme oružja preko Sirije u Liban, a što predstavlja prijetnju Izraelu i mi ćemo učiniti sve što možemo kako bi na to zajednički odgovorili", rekao je Pompeo za "Jerusalim post".

Pompeo je rekao da je ukupna američka strategija usmjerena protiv Irana kao "fundmanetalne destabilizacijske sile na Bliskom istoku".

Američki državni sekretar juče je posjetio Jerusalim, gdje je razgovarao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom. Oni su razmijenili ideje o tome kako zajednički osigurati stabilnost na Bliskom istoku, navodi "Sputnjik".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije