Svijet

Pratite nas na Google news

Ruski mediji: Turska vojska gađa ruske avione u Idlibu

Ruski mediji: Turska vojska gađa ruske avione u Idlibu
Foto: Tanjug/AP | Ruski mediji: Turska vojska gađa ruske avione u provinciji Idlib
N.N.

IDLIB - Turske jedinice gađaju pozicije sirijskih vladinih snaga i ruske avione u provinciji Idlib, navodi se u reportaži televizije "Rusija 24".

"Sirijsku vojsku, u bukvalnom smislu, spasava avijacija - njihova i ruska. Avioni Ratnog vazduhoplovstva Sirije i Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije iz dana u dan zaustavljaju militante", navodi dopisnik sa Bliskog istoka Evgenije Podubni.

Po njegovim riječima, turske snage i militanti aktivno koriste protivvazdušne komplekse. Ruska i sirijska avijacija koriste toplotne mamce za zaštitu od vatre.

"Ruski i sirijski avioni gađaju lažne toplotne mete, nakon što bombarduju pozicije radikalnih snaga, bivše Al Kaid", navodi se u reportaži.

Epicentar borbenih akcija je u području sela Najroba, Sana i Džubasa.

Kako javlja televizija "Rusija 24", akcije Ankare su odgovor na vazdušne napade u kojima su poginula najmanje dva turska vojnika. Kako piše "Dejli sabah", još dva vojnika su povrijeđena. Ko je izveo napad, nije saopšteno.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je ranije da Turska nije zadovoljna dosadašnjim rezultatima razgovora sa Rusijom o sirijskom Idlibu i spremna je za početak vojne operacije u tom regionu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ovo nazvao najgorim scenarijom.

(Sputnjik)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije