Svijet

Pratite nas na Google news

Ruski ratni brodovi krenuli prema sirijskoj obali

Ruski ratni brodovi krenuli prema sirijskoj obali
Foto: Ilustracija | Ruski ratni brodovi krenuliprema sirijskoj obali
Srna

MOSKVA - Rusija je poslala dva ratna broda opremljena krstarećim raketama "kalibar" prema sirijskoj obali u Sredozemnom moru, javio je "Interfaks" pozivajući se na rusku Crnomorsku flotu.

Slanje brodova uslijedilo je u vrijeme kada rastu tenzije između Rusije, Turske i Sirije povodom sirijske provincije Idlib.

Turska će ubuduće posmatrati sve elemente sirijskih državnih snaga kao neprijateljske mete, saopštio je portparol turske vladajuće Stranke pravde i razvoja Omer Dželik.

On je dodao da politika Turske prema migracijama ostaje neizmijenjena, ali da Ankara više neće zadržavati priliv sirijskih izbjeglica u Evropu, prenio je TASS.

Turska vojska koja se juče našla pod vatrom sirijskih trupa bila je među militantima koji su napredovali, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva odbrane.

"Turska vojska koja je bila u borbenim formacijama terorističkih jedinica našla se pod vatrom sirijskih trupa nedaleko od nenaseljene zajednice Behun 27. februara", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su militanti iz grupe "Hajat tahrir el šam" pokušali da pokrenu veliku ofanzivu u Idlibu.

Situacija u Idlibu eskalirala je početkom februara, nakon što su vojske Rusije i Turske još jednom pokušale da uvedu prekid vatre, ali su teroristi pojačali napade.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije