Svijet

Sirijska vojska granatirala položaje na jugu Idliba

Sirijska vojska granatirala položaje na jugu Idliba
Foto: Tanjug/AP | Sirijska vojska granatirala položaje na jugu Idliba

DAMASK - Sirijska vojska izvela je artiljerijsku paljbu na jugu Idliba.

"Vojska je granatirala sve položaje terorista, uključujući i njihova skloništa, budući da su napadali civile", rekao je neimenovani izvor, prenose ruski mediji.

Istovremeno, u blizini sela Tel Vasit sirijska vojska je uništila i tri punkta terorističke organizacije Nusra front, dodaje Sputnik.

Kako javljaju mediji proteklih dana, sirijske vladine snage se pripremaju za masivan napad na Idlib, posljednje uporište pobunjenika.

Pojačanje turskoj vojsci u pobunjeničkom Idlibu

Turska je poslala danas vojno pojačanje svojim sngama u posljednje uporište sirijskih pobunjenika Idlib, saopštili su aktivisti, a turski ministar odbrane Hulusi Akar izjavio da Ankara još pokušava sa Rusijom i Iranom da spriječi humanitarnu tragediju u slučaju ofanzive sirijske vlade.

Akar je izjavio da bi vojna operacija u veoma naseljenoj pobunjeničkoj enklavi dovela to područje do tragedije.

"Radimo sa Rusijom, Iranom i drugim saveznicima da bismo donijeli mir i stabilnost i zaustavili humanitarnu tragediju", rekao je Akar, javila je turska agencija Anadolija, prenio je AP.

Turska je poslala na stotine svojih vojnika na 12 posmatračkih tačaka koje okružuju Idlib nakon sporazuma o deeskalizaciji postignutom sa Rusijom i Iranom prošle godine o zamrzavanju linija sukoba, na osnovu kojeg je Ankara zaštitnik te provincije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije