Svijet

Pratite nas na Google news

Sirijska vojska opkolila turske snage u Ras el Ajnu

Sirijska vojska opkolila turske snage u Ras el Ajnu
Foto: N.N. | Sirijska vojska opkolila turske snage u Ras el Ajnu
N.N.

Turska vojska je opkoljena u pograničnom sirijskom gradu Ras el Ajnu na sjeveroistoku zemlje, izjavila je sirijska poslanica Džanset Kazan.

"Postoji vjerovatnoća da se turske snage neće dugo nalaziti u tom gradu, da će se povući. Sirijska vojska ih je opkolila, zato se i ne bojimo", rekla je ona.

Ona je takođe izrazila uvjerenje da će sirijske snage uskoro preuzeti u svoje ruke kompletnu teritoriju zemlje.

"Na našoj teritoriji uskoro neće biti nikakvih Turaka. Čak i ako bude Kurda, oni će biti u okviru sirijske države, pod zaštitom sirijske vojske. Mi nećemo trpjeti nikakvu okupaciju, ni Turske, ni bilo koje druge zemlje", naglasila je.

Kazanova je takođe rekla i da je u vojnom smislu Damask pobijedio, te da sada na prvi plan dolazi diplomatija.

"Oko 90 odsto teritorije je u rukama sirijskih vlasti. Mi cijenimo pomoć saveznika, prije svega Rusije i to po pitanju borbe protiv terorizma. Sjever će biti oslobođen i biće sve u skladu sa dogovorom koji osigurava poštovanje interesa sirijskih vlasti“, zaključila je.

Prethodno su mediji prenijeli da se sirijska armija uputila istočno od Eufrata, kako bi se rasporedila u provinciji Haseka na sjeveroistoku zemlje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije