Svijet

Pratite nas na Google news

Sirijska vojska opkolila turske snage u Ras el Ajnu

Sirijska vojska opkolila turske snage u Ras el Ajnu
Foto: N.N. | Sirijska vojska opkolila turske snage u Ras el Ajnu
N.N.

Turska vojska je opkoljena u pograničnom sirijskom gradu Ras el Ajnu na sjeveroistoku zemlje, izjavila je sirijska poslanica Džanset Kazan.

"Postoji vjerovatnoća da se turske snage neće dugo nalaziti u tom gradu, da će se povući. Sirijska vojska ih je opkolila, zato se i ne bojimo", rekla je ona.

Ona je takođe izrazila uvjerenje da će sirijske snage uskoro preuzeti u svoje ruke kompletnu teritoriju zemlje.

"Na našoj teritoriji uskoro neće biti nikakvih Turaka. Čak i ako bude Kurda, oni će biti u okviru sirijske države, pod zaštitom sirijske vojske. Mi nećemo trpjeti nikakvu okupaciju, ni Turske, ni bilo koje druge zemlje", naglasila je.

Kazanova je takođe rekla i da je u vojnom smislu Damask pobijedio, te da sada na prvi plan dolazi diplomatija.

"Oko 90 odsto teritorije je u rukama sirijskih vlasti. Mi cijenimo pomoć saveznika, prije svega Rusije i to po pitanju borbe protiv terorizma. Sjever će biti oslobođen i biće sve u skladu sa dogovorom koji osigurava poštovanje interesa sirijskih vlasti“, zaključila je.

Prethodno su mediji prenijeli da se sirijska armija uputila istočno od Eufrata, kako bi se rasporedila u provinciji Haseka na sjeveroistoku zemlje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije