Svijet

Pratite nas na Google news

Tramp: Uspjeli smo da vratimo sve teritorije u Siriji od ID

Tramp: Uspjeli smo da vratimo sve teritorije u Siriji od ID
Foto: Tanjug/AP | Tramp: Uspjeli smo da vratimo sve teritorije u Siriji od ID
Tanjug

ENKORIDŽ - Predsjednik SAD Donald Tramp je izjavio danas da je koalicija predvođena SAD uspela da u Siriji povrati 100 odsto teritorije koja je nekada bila pod kontrolom Islamske države.

"Upravo smo preuzeli 100 odsto teritorije, a stalno čujete da je to 90 odsto, 92 odsto kalifata u Siriji. Upravo smo preuzeli 100 odsto kalifata", rekao je Tramp u obraćanju američkim trupama u bazi Elmendorf-Ričardson, a prenosi Reuters.

To je, kako ocjenjuje britanska agencija, u suprotnosti sa izjavom komandanta Sirijskih demokratskih snaga Mazluma Kobanija, koji je rekao u srijedu da će za "kompletnu pobedu" nad Islamskom državom trebati još nedjelju dana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije