Svijet

Pratite nas na Google news

Turska hoće da dva miliona izbjeglica šalje na sjever Sirije

Turska hoće da dva miliona izbjeglica šalje na sjever Sirije
Foto: Tanjug/AP | Turska hoće da dva miliona izbjeglica šalje na sjever Sirije
Tanjug

ANKARA - Ibrahin Kalin, portparol turskog predsjednika Režepa Tajipa Erdoana, izjavio je da Turska hoće da se snage sirijske vlade povuku iz pograničnog područja između dvije zemlje, kako bi Ankara tamo mogla da vrati oko dva miliona izbjeglica.

Kalin je za AP rekao da će Erdoan o ovome razgovarati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, kada se u utorak budu sreli u ruskom ljetovalištu Soči.

AP podsjeća da su sirijske snage zašle u pojedine dijelove Sirije u blizini granice sa Turskom, u sklopu sporazuma sa kurdskim snagama na koje Ankara vrši ofanzivu na sjeveru Sirije.

To je iskomplikovalo planove Turske da južno od svoje granice sa Sirijom stvori "bezbjednu zonu", gde bi mogla da pošalje sirijske izbjeglice koje trenutno žive u Turskoj.

AP podsjeća i da su ovu teritoriju prethodno napustile američke trupe.

Kalin je rekao da izbjeglice ne žele da idu u dijelove Sirije "koje kontroliše režim".

"Ovo je jedna od tema o kojoj ćemo diskutovati sa Rusima, jer mi nećemo prisiljavati izbjeglice da idu tamo gdje ne žele da odu. Želimo da im stvorimo povoljne uslove za povratak, uslove u kojima će se osjećati bezbjedno", kazao je Kalin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije